≫ 

PREDLOG MINISTARSTVA PROSVETE ODBIJEN: Informatika ostaje izborni predmet za sve osnovce

Samo tri člana Saveta glasalo je za izmene, dok je velika većina bila uzdržana

  • 5

Informatika i računarstvo neće postati obavezan predmet u osnovnoj školi ni u novoj školskoj godini koja počinje 1. septembra, sudeći prema odluci Nacionalnog prosvetnog saveta koji danas nije usvojio predlog Ministarstva prosvete!

SNIMAK ŠKOLSKOG INCIDENTA KOJI JE DIGAO SRBIJU NA NOGE: Prestani da plačeš! Gde su ti suze? (AUDIO)

Samo tri člana Saveta glasalo je za izmene, dok je velika većina bila uzdržana.

Članovi Nacionalnog prosvetnog saveta su, tokom diskusije, uglavnom ocenili da predlog nije loš, ali da ga je ipak potrebno doraditi.

Predmet tehničko i informatičko obrazovanje (TiO) ostaje jedan obavezan predmet i naredne školske godine.

Nacionalni prosvetni savet danas je usvojio nove nastavne programe za izborni predmet. Od igračke do računara u nižim razredima osnovnih škola, Informatika i računarstvo za učenike od petog do osmog razreda, kao i za obavezni premet Računarstvo i informatika u gimnazijama, odnosno za prvi razred u srednjim stručnim školama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PREZE

    27. jun 2016 | 18:23

    Skole su nam neopremljene i ne vidi se mogucnost kako da nabave potrebna sredstva neophodna za ove predmete. Ideja je jedno, realno stanje u skolama je drugo. Decu treba rasteretiti nepotrebnih casova gradjanskog i verske nastave pre nego im se nametne jos koji predmet. Prvaci u osnovnoj skoli imaju tri puta nedeljno po pet casova.Zaista je to mnogo, nepotrebno i neproduktivno.

  • JA

    27. jun 2016 | 18:02

    Svasta, nema nikakve logike. Danas si nepismen ako ne znas osnovne stvari na kompjuteru, a deca ga koriste cim progledaju. Kompjuteri su buducnost.

  • Tako je kako je.

    27. jun 2016 | 18:16

    Ma kakva informatika, onda nastavnici ne bi mogli da presede ceo cas i da obrazuju decu. Njima je važno da ispune fond časova i posle traže veće plate. Nažalost to je Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA