ALJOŠA JE HEROJ NOVOG SADA: Sve što svakodnevno radi, malo ko bi se usudio i da pokuša! (FOTO)

- Desilo se i da me zove žena kojoj je preminuo muž, zato što nije imala koga. Nekada okrenu broj samo da bi se ispričali - navodi Aljoša Aleksić (28)

  • 17

Novosađanin Aljoša Aleksić (28), radnik je u kompaniji koja se bavi održavanjem stambenih zgrada, koji je rešio da pored regularnih usluga, starijim stanarima pruži dodatnu pomoć! I to potpuno besplatno! 

SVAKA ČAST: Bokserska legenda prodaje evropsku medalju da bi pomogla mladom džudisti (FOTO)

- Za naše bake i deke koji žive u zgradi, a nisu u mogućnosti da sami idu u prodavnicu ili apoteku, uvodim mogućnost odlaska u njihovo ime potpuno besplatno. Ukoliko vam je potreban prevoz do ambulante, bolnice i slično, a da je u Novom Sadu, pozovite me da vam pomognem! Usluga aktivna u periodu od 9 do 14 sata radnim danima - piše u saopštenju okačenom u svakom od 20 ulaza koje Aljoša održava, od preko 250 zgrada nad kojima kompanija ima nadležnost.

MAJSTOR MILE, ČOVEK VELIKOG SRCA: Zbog njega se rađa sve više beba u Srbiji! (FOTO)

Ovaj humani mladić kaže da živimo u vreme kada smo se otuđili od najbližih, tako da nam je javljanje susedima u prolazu postalo nenormalno, a da ne govorimo o pomoći teško pokretnim, bolesnim i usamljenim licima, neretko i bez novca i nekoga kome bi se obratili.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- U početku su me zvala njihova deca koja su napustila Srbiju jer nisu u stanju da im pomognu iz daleke Kanade, Amerike, Australije. Zbog prirode posla kojim se bavim poslednjih šest godina, zbližio sam se sa tim ljudima i u svakoj zgradi o kojoj vodim računa vlada domaćinska atmosfera. Svi se pozdraljamo, znamo jedni drugima imena, a mene mogu i da kontaktiraju u slučaju da im treba prevoz do lekara ili neko ko bi otišao u nabavku - rekao je Aljoša i naglasio da mu to ne predstavlja problem jer je i inače na terenu.

Foto: Facebook/Srećne vesti Novog Sada Foto: Facebook/Srećne vesti Novog Sada

Na ideju je, kaže, došao spontano, kada je za vreme majskih poplava 2014. godine volontirao sa željom da njegovi sugrađani što bezbolnije prebrode taj težak period.

(VIDEO) OVA DECA SU PONOS SRBIJE: Celo odeljenje se ošišalo u znak podrške bolesnom drugaru Stefanu! (VIDEO)

- Imam na stotine poziva i nikad niko nije zloupotrebio moj broj telefona. Najčešće mi se javljaju bolesni građani kojima treba prevoz do Instituta u Sremskoj Kamenici. Jedna starija Novosađanka me je kontaktirala kada je trebalo da joj šire zenice, pa se bojala da će joj taksista posle toga naplatiti vožnju više nego što bi trebalo. Bilo je i smešnih situacija, kada sam dobio poziv od bakice kojoj je trebala farba za kosu. Međutim, desilo se i da me zove žena kojoj je preminuo muž, zato što nije imala koga. Nekada okrenu broj samo da bi se ispričali - navodi ovaj mladić, kome je najveća nagrada zahvalnost koju dobija od svojih sugrađana.

Ipak, sve to radi jer se on oseća dobro kada nekom drugom može da pomogne.

- Voleo bih da svojim primerom utičem na ljude, jer kada bi svako od nas dao mali doprinos, onda bi to bila velika stvar - zaključuje Aljoša, nesebični heroj Novog Sada.

(S.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajvosa

    30. jun 2016 | 00:29

    Svaka ti cast ljudino ziv bio

  • Predrag Perović

    30. jun 2016 | 00:05

    Svaka čast.

  • Lili

    30. jun 2016 | 00:12

    Ovaj liberalni kapitalizam nas je sažvakao i ispljunuo pogrešne vrednosti.Važno je imati a ne biti.Drago mi je što još uvek postoje ljudi kojima možemo da se divimo.Na žalost takva vest nikada nije glavna vest.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA