SASTANAK U BRISELU: Crna Gora sutra otvara poglavlja 12 i 13

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija, cilj politike EU u 12. poglavlju je obezbeđenje visokog nivoa javnog zdravlja, zdravlja životinja, dobrobiti životinja i zdravlja biljaka s ciljem pružanja najboljeg kvaliteta proizvoda građanima

  • 4

Crna Gora će sutra na Međuvladinoj konferenciji u Briselu otvoriti pregovore sa EU u poglavljima 12 – Bezbednost hrane, veterinarstvo i fitosanitarni nadzor i 13 - Ribarstvo.

ZAMISLITE DA JE BRITANIJA - JUGOSLAVIJA: Evo ko bi bili balkanski Englezi, Škoti i ponosni Velšani (FOTO)

Državnu delegaciju Crne Gore na Međuvladinoj konferenciji će predvoditi glavni pregovarač Crne Gore sa EU Aleksandar Andrija Pejović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija, cilj politike EU u 12. poglavlju je obezbeđenje visokog nivoa javnog zdravlja, zdravlja životinja, dobrobiti životinja i zdravlja biljaka s ciljem pružanja najboljeg kvaliteta proizvoda građanima.

SVI SRPSKI KRVAVI VIDOVDANI: Od Kosovskog boja, preko Sarajevskog atentata do HAPŠENJA MILOŠEVIĆA!

- Ovo poglavlje, stoga, obuhvata propise, standarde i mere koji se odnose na cijeli lanac proizvodnje koji se odvija pod adekvatnim nadzorom nadležnog organa, od obrade i distribucije hrane do potrošača - pojašnjava se u saopštenju.

Navodi se da je poglavlje 13 regulisano Zajedničkom politikom ribarstva EU i obuhvata pitanja iskorištavanja i upravljanja ribljim bogatstvima, politiku nadzora i kontrole, kao i međunarodnu saradnju u ribarstvu.

CRNOGORCI NE ZNAJU KO SU IM SUSEDI: Šokiraćete se kada vidite šta su studenti napisali o Kosovu (FOTO)

- Cilj ove politike je da na evropskom nivou osigura dugoročno održivo korištenje živih bogatstava mora. Članstvom u EU Crna Gora će dobiti direktan pristup jedinstvenom tržištu EU, jednom od najvećih svjetskih uvoznika proizvoda ribarstva - navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA