CRNOGORCI NE ZNAJU KO SU IM SUSEDI: Šokiraćete se kada vidite šta su studenti napisali o Kosovu (FOTO)

Student FPN-a nije znao koliko je država činilo SFRJ, ali je napisao da su danas priznate Hrvatska, Slovenija, Srbija i Crna Gora? A, šta je sa Makedonijom, BiH i Kosovom?

  • 30

Studenti na Fakultetu političkih nauka, Pravnom i Filozofskom fakuletu u Crnoj Gori odgovarali su na upitnik Centra za građansko obrazovanje o skorijoj prošlosti regiona.

 

Pre tačno 25 GODINA ovaj mladić je objasnio BESMISAO RATA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI (VIDEO)

 

- Mi smo izenađeni većinom dobijenih rezultata i možemo da zaključimo da je stanje gore nešto što smo mislili. Zatekla nas je činjenica da današnji akademci ne znaju ni koje su im državi najbliži susedi - rečeno je iz Centra.

 

Student FPN-a nije znao koliko je država činilo SFRJ, ali je napisao da su danas priznate Hrvatska, Slovenija, Srbija i Crna Gora? A, šta je sa Makedonijom, BiH i Kosovom?

 

Foto: cdm.me

Foto: cdm.me

 

S druge strane, na to isto pitanje student Pravnog fakulteta bi vam rekao da je SFRJ imala šest država i dve pokrajine, ali ne bi umeo da vam ih nabroji. Kad je u pitanju međunarodno pravni subjektivitet (u šta bi pravnici najbolje trebalo da se razumeju) on bi vam kazao da su priznate "sve bez Kosovo".

 

Foto: cdm.me

Foto: cdm.me

 

Ako je SFRJ zemlja koju omladina jedva pamti, takva situacija ne bi trebalo da bude sa Saveznom Republikom Jugoslavijom. Nažalost, deo odgovora pokazuje da se o SRJ zna taman koliko i o SFRJ.

 

Na pitanje koje su dve sadašnje nezavisne države činile SRJ, jedan student je napisao "Kosovo":

 

Foto: cdm.me

Foto: cdm.me

 

Svoje neznanje pojedini studenti ponekad pokušaju da sakriju neodređenošću. Umesto konkretnog odgovora na pitanje zašto je izvršena intervencija na Dubrovnik, jedan student FPN je napisao:

 

"Zato što je određenima odgovaralo tako".

 

Foto: cdm.me

Foto: cdm.me

 

Kad je u pitanju odgovornost za građanski rat u SFRJ, studenti su pretežno okrivili tadašnje lidere zemalja regiona Franja Tuđmana, Slobodana Miloševića, Aliju Izetbegovića i Radovana Karadžića.

 

Pojedini su ih zaokružili, ali i prokomentarisali. Izdvaja se jedan opis:

 

Foto: cdm.me

Foto: cdm.me

 

"Ne zna se ko je gori od ova četiri".

 

(Telegraf.rs / Izvor: cdm.me)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Jontra

    27. jun 2016 | 19:02

    Paaaaa svi "crnogorci" studiraju u Beogradu a ovi sto "studiraju" u Crnoj Gori su svi aljbanci!Tako da je "nivo znanja" sasvim pristojan!

  • Snezana

    27. jun 2016 | 18:43

    Nista cudno jer oni i nemaju susede posto svi zive u Beogradu.

  • Diplomata

    27. jun 2016 | 21:25

    I takvi balvani posle prmeo veza dodju na funkcije u Beograd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA