Holandski veterani tuže državu zbog Srebrenice

Reč je o 12 holandskih veterana koji su bili deo UN-ovih mirovnih snaga i zadatak im je bio da štitite enklavu od napredovanja, kako se navodi, pripadnika Vojske Republike Srpske koje je rezultiralo teškim zločinima

  • 11

Bivši holandski UN-ovi mirovnjaci tuže svoju državu zbog štete koja im je, kako smatraju, nanešena razmeštajem u Srebrenici pre više od 20 godina.

MEĐUNARODNA POTERA: Zaplenjeno 11 TONA kokaina, uhapšene 33 osobe

Advokati holandskih veterana su za holandsku novinsku agenciju ANP rekli da su oni tamo poslati "nemoguću misiju".

Reč je o 12 holandskih veterana koji su bili deo UN-ovih mirovnih snaga i zadatak im je bio da štitite enklavu od napredovanja, kako se navodi, pripadnika Vojske Republike Srpske koje je rezultiralo teškim zločinima.

ZAROBLJEN TANKER SA RUSKOM POSADOM: Zaustavila ga obalska straža i sprovela u luku, niko ne zna zašto!

- Pripadnici holandskog kontigenta tamo su poslati bez odgovarajućih priprema, bez dovoljno opreme i kapaciteta... poslati su u nemoguću misiju - tvrde advokati dvanaestorice veterana.

Tvrde takođe da holandski mirovnjaci nisu dovoljno obeštećeni za "psihološku i financijsku štetu koja im je nanesena", prenela je Hina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    30. jun 2016 | 18:57

    A da li vam je misija bila i da ne dozvolite da balijska handzar brigada krvoloka Nasera Orica, ne kolje Srbe i nejac ne pali kuce i ubija sve sto stigne Srpsko po Srebrenici i oko Srebrenice. Jeli vam zaduzenje bilo da budete podrska tim Oricevim zlikovcima, da u takozvanoj zoni zasticenoj omogucite pokolje Srba . Sto ne tuzite vasu vladu i UN sto su vas doveli da budete logistika islamskim fanaticima sa kojima se danas ceo bogovetni svet bavi i za glavu hvata od cuda sta to zadesi covecanstvo. Zadesila ga je eutanazija morala, materijalna samozivost neslucenih razmera i nacisticka nadobudnost mocnih nad nejakima. E to zlo ste vi u Srebrenici i na drugim prostorima trebali da sprecavate a ne da takozvane majke Srebrenice vrse politicku idiotsku propagandu kao da im nisu deca stradala nego onako primitivne neuke i nepismene ispadose Sonje Biserke, Natase Kandic i druga olicenja zla, koja sire omrazu a ne zale dostojanstveno svoju decu, kao da Srpsku niko nije ubijao i to najsvirepije kako ljudska spoznaja to pamti. E za to zlo ste vi satrapi jedni trebali da tuzite vase nalogodavce ?

  • Lestra

    30. jun 2016 | 19:05

    Šta će oni u Republici Srpskoj?

  • Pakistanac

    30. jun 2016 | 18:35

    Neka im plati Bakir.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA