"DA MOJE DETE NA OVAKAV NAČIN STRADA": Jauci majke čiji se sin udavio u septičkoj jami

- Dole im se zaglavila cev, pa su uzeli merdevine i pokušali da je izvuku - rekla je komšinica jednog od nastradalih

  • 0

Čisteći septičku jamu, ugušili su se Jan Babjak (48) i Mihail Šimo (50) u bunaru u selu Kulpin kod Bačkog Petrovca dok su pokušavali da izvade cev iz traktorske cisterne. Komšinica jednog od nastradlih kaže da su umrli od otrovnih isparenja. 

Jedan deo cevi od cisterne ostao je u bunaru na 12 m dubine. Po nju je prvi sišao vlasnik kuće, ali se od otrovnih isparenja srušio u bunar. Pokušao je da ga izvuče napolje. U tome nije uspeo jer se srušio pored komšije.

Majka Erka nije smogla snage da govoroi posle ovog nesrećnog događaja jer ne može da veruje da je njenog sina snašla ovakva tragedija.

TRAGEDIJA KOD BAČKOG PETROVCA: Dvojica muškaraca se udavila u septičkoj jami

- Utučena sam! Ne mogu ništa da vam kažem. Strahota se dogodila... Da moje dete na takav način strada - rekla je za Alo uplakana majka Jana Babjaka.

Nedaleko od mesta tragedije živi porodica Šimo. Ni oni nisu mogli da govore jer nisu imali snage. Njihov komšinica bila je sa Mihailovom suprugom Anom kada su prošla kola Hitne pomoći.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Pre samo dve nedelje Šimo je prodao berač i kupio cisternu u želji da pokrene sopstveni biznis i ne završi samo od zemlje - kaže komšinica.

Nakon što su kola Hitne pomoći prošla, ubrzo se pročulo da su poginuli ljudi koji su čistili septičku jamu.

- Njegova supruga Ana je počela da vrišti jer je znala da je njen Mihail bio tamo. Pola sata pre toga ispraznio je jednu cisternu i vratio se po još jednu i, eto, ostao je dole - dodala je komšinica.

Foto-ilustracija: Marko Todorović Foto-ilustracija: Marko Todorović

Muž komšinice nesrećno nastadalog Šima savetovao ga je na šta sve treba da pazi kada čisti jamu, ali je, nažalost, iskustvo presudilo.

- Jan je bio divan čovek, a nije se ženio. Dole im se zaglavila cev, pa su uzeli merdevine i pokušali da je izvuku. Problem je bio što je uzano i ozidano, a oni nisu znali da u takvim uslovima ne treba da silaze dole, jer je sve bilo puno otrovnih isparenja. Od toga su se odmah ugušili. Bilo je užasno, morali su da razbijaju beton i bunar kako bi došli do njihovih tela - tvrdi komšinica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA