HRVATSKA JE VEĆ TRI GODINE U EU: Šta se u toj zemlji ZAISTA promenilo za to vreme?

"Hrvatska je druga najlošija članica po stopi nezaposlenosti, a nismo profitirali ni u stranim ulaganjima"

  • 28

Hrvatska obeležava treću godišnjicu stupanja u Evropsku uniju. Media Servis je objavio saopštenje povodom godišnjice, koje prenosimo u celosti.

HRVATSKA zbog Bregzita HITNO UVODI EVRO?!

"Obeležavamo 3. godišnjicu stupanja u Evropsku uniju.

1. jula 2013. godine Hrvatska je postala 28. punopravna članica Evropske unije. Da je situacija sada blistava - i nije.

Mi smo tek na 59 posto proseka Evropske unije po razvijenosti, od nas su nerazvijenije jedino Bugarska i Rumunija. Zaostajemo u iskorišćavanju EU fondova. Hrvatska je druga najlošija članica po stopi nezaposlenosti, a nismo profitirali ni u stranim ulaganjima. Sektor turizma, ipak, beleži rast prema svim pokazateljima.

Na treću godišnjicu naše veze s Unijom prisetimo se tog dana kada su Oda radosti i podizanje evropske zastave na glavnom zagrebačkom trgu, simbolično obeležili ulazak Hrvatske u evropsku porodicu. Pozdravio nas je nekadašnji predsednik Evropske komisije Baroso, dok su tadašnji premijer i predsednik Zoran Milanović i Ivo Josipović poslali građanima poruke.

"Dobro jutro Hrvatska! Dobro došla u EU. Hrvatska je izabrala bio most prema boljoj budućnosti regije kojoj su evropske težnje uz najviše standarde zaštite prava i manjina, najefikasnije sredstvo za prevladavanje prošlih trauma", rekao je Milanović.

"Ovo je prvi dan naše evropske budućnosti. Prvi u nizu dana koji se ne sme propustiti, priliku koja za mnoge znači novi posao, uspeh, afirmaciju", rekao je Josipović."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    3. jul 2016 | 15:51

    Ysta lica - isti komentari,mesecima... (A jad i beda,sa - obe strane...Uzgred, hrvatski mediji su poeteno preneli analizu,najcuvenijeg casopisa za ekonomska pitanja - "Ekonomist".Cemu zloba?Ne volite nas,pa sta.?..Hocete li se hraniti mrznjom,kad druge nema?Jadne li su ,drzavice na Balkanu,nesvesne, da su potpuno - beznacajne...)

  • Nino

    1. jul 2016 | 19:22

    Novo im je da je narod bez posla masovno otisao tamo gdje ima posla, otivio nacionalizam i hitlerovi prijatelji, zaduzeni u miliardama koje niko nikad nece moc vratit, prodaju se otoci i sve sto vrijedi, na kraju ce biti gosti na svojoj zemlji. U sustini nista dobro, i Nato i EU svi imaju clanarinu koja kosta jako mnogo. Jadni su penzioneri i radnicka klasa tj, teska bijeda.

  • Roki

    1. jul 2016 | 14:33

    Nezaposlenost u hrvatskoj 14% u Srbiji 22% investicije u hrvatskoj kažu nemma dovoljno i neka zahvale Bogu jer ako ih ima ko u Srbiji to onda znači da stranci dolaze i kupuju domaće firme...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA