SNIMAO DEVOJČICE U TOALETU: Manijak sa bazena završio iza rešetaka

Osuđeni je pred sudom priznao da je snimao devojčice ali je negirao da je imao nameru da maloletnice koristi za zadovoljavanje seksualnih potreba

  • 4

Nišlija Predrag Đurković (35) osuđen je nepravosnažno na šest meseci zatvora jer je 3. avgusta 2013. godine na vojnom bazenu u Donjoj Vrežini krišom snimao devojčice u toaletu ovog objekta.

On je na bazen uneo dve kamere, iskoristio šupljinu na paravanima koji dele toalete i snimao maloletnice dok su se svlačile. Tužilaštvo je najavilo žalbu na presudu nezadovoljno visinom izrečene kazne.

STRAVIČNA DRAMA: Nišlija umro nasred KVANTAŠKE PIJACE! (FOTO)

Predrag Đurković, kojeg je vojna policija uhvatila na delu, pred sudom je priznao da je snimao devojčice ali je negirao da je imao nameru da za nesvakidašnje zadovoljavanje seksualnih potreba, koristi maloletnice. Isticao je da ga maloletnice ne privlače, već samo punoletne žene, ali da mu kamere nisu bile dobro postavljene, zbog čega nije znao koga snima jer je video samo donji deo tela ženskih osoba koje su bile u toaletu. Tvrdio je da je zbog toga "pucao na slepo“, i da je imao nameru da kasnije snimke klasifikuje, odnosno da obriše one delove na kojima su maloletnice. Takođe, kazao je i da nije imao nameru da snimke dalje distribuira, već da ih koristi za sopstveno zadovoljenje, i naglasio da sebe ne smatra pedofilom već samo voajerom.

DIVLJI TOALETI nikli oko osnovne škole u Nišu, učenici ugroženi! (FOTO)

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Međutim, Osnovni sud nije prihvatio njegovu odbranu prvenstveno jer su na pronađenim snimcima, koji su prezentirani kao dokaz optužbe, bile isključivo devojčice.

Sud je utvrdio i da je jedna kamera u toaletu bila tako postavljena da je optuženi mogao da vidi sva dešavanja ispred toaleta, pa samim tim i da proceni starost osoba koje u njega ulaze.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

NIŠLIJA DIVLJAO AUTOMOBILOM, pa izgubio kontrolu i udario u stub električne rasvete (VIDEO)

Prilikom odmeravanja kazne, sud se odlučio za zatvor u trajanju od šest meseci jer, kako se navodi u obrazloženju sudske odluke, postoje olakšavajuće okolnosti na strani optuženog jer je oženjen i ranije neosuđivan. Od otežavajućih okolnosti uzeto je u obzir da je snimio više maloletnih osoba.

Presuda je doneta u ponovljenom suđenju jer je maja 2015. godine Đurković oslobođen bilo kakve krivične odgovornosti za događaje na bazenu. Postupajući po žalbi Osnovnog javnog tužilaštva, Viši sud je tu presudu ukinuo, predmet vratio na ponovno odlučivanje i naložio da mu sudi drugi, a ne sudija koji ga je oslobodio.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mad Hatter

    2. jul 2016 | 00:05

    Trebao je da dobije 40 godina za primer...pa bi sledeci razmislio kad bi hteo da snima devojcice na bazenu.

  • Alex

    1. jul 2016 | 23:34

    Sramota za sud, samo 6 meseci..užas

  • Tanja

    3. jul 2016 | 05:18

    Cudi me da nema ovih moralista da krive devojcice sto su neoprezno isle u toalet...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA