≫ 

TRODNEVNA ŽALOST ZBOG MASAKRA U ŽITIŠTU: Ministar zdravlja uskoro obilazi povređene

Predsednik opštine je naveo da će zbog tragedije biti otkazana manifestacija "Pile fest", koja se trenutno održava u Žitištu

  • 14

U celom Srednjebanatskom okrugu od sutra će biti proglašena trodnevna žalost povodom tragedije u Žitištu u kojoj je poginulo pet osoba, izjavio je Tanjugu predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević.

SINIŠA ZLATIĆ JE VIDEO BIVŠU SUPRUGU DIJANU KAKO SEDI U KAFIĆU I UBIO NJU I JOŠ ČETVORO: Detalji stravičnog zločina u Žitištu

OVO JE DIJANA ZLATIĆ KOJU JE UBIO BIVŠI MUŽ: Upao je u baštu kafića i pucao u nju i drugaricu

Ta odluka je doneta jutros na vanrednoj sednici skupštine opštine kojoj su pored rukovodstva opštine prisustovali i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, načelnik Srednjebanatskog okruga Dušan Šijan i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Vučurević je potvrdio da je preminulo pet osoba, dve ženske osobe i tri muškarca.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima, situacija u tom mestu posle noćašnje tragedije je jako teška.

On je nešto ranije jutros izjavio da je tragedija u kojoj je osumnjičeni Siniša Zlatić u kafiću Makijato u tom mestu ubio petoro, a ranio 22 ljudi, nezapamćena ne samo u toj sredini, nego možda i u državi.

Vučurević je dodao da lokalne vlasti i dalje čekaju ishod krvavog pira koji je verovatno proistekao iz neke porodične svađe ili nesporazuma i da se nadaju da će se povređeni oporaviti.

Predsednik opštine je naveo da će zbog tragedije biti otkazana manifestacija "Pile fest", koja se trenutno održava u Žitištu.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončcar, potpredsednik Pokrajinske vlade Ðođe Milićević i pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković obići će danas osobe koje su povređene u pucnjavi u Žitištu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako je najavljeno iz pokrajinske vlade, Milićević i Gojković će u 11.00 sati obići povređene koji su smešteni u Opštoj bolnici u Zrenjaninu, a tamo se nalazi i najveći broj ranjenih osoba.

Lončar će zatim sa Milićevićem i Gojkovićem u 13.00 sati obići povređene koji su smešteni u Kliničkom centru Vojvodine.

Direktorka zrenjaninske bolnice Gordana Kozlovački izjavila je da je posle noćašnje tragedije u tu ustanovu dopremljeno 22 povređene osobe kojima je urađena dijagnostička procedura i zbrinjavanje.

Prema njenim rečima, šestoro je srednje i lakše povređeno, a ostali su zadobili teže povrede, svi iz vatrenog oružja.

Tokom noći urađeno je i sedam operacija.

Kako navodi RTS, među povredenima je najmanje troje maloletnih.

Ta televizija javlja i d aje petoro povređenih upuceno je u Klinicki centar Vojvodine, jedna osoba na Grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici, dok je jedna osoba prebacena na Odeljenje neurohirurgije Klinickog centra Srbije.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    2. jul 2016 | 10:31

    gde je bilo obezbedjenje?

  • mama

    2. jul 2016 | 10:35

    U crkvu i moli te se za spas dusa nasih

  • Kako

    3. jul 2016 | 12:14

    Na robiju poslati i njegovog psihijatra. Ko zna kako je dobio diplomu. Pola zdravstvenih radnika su primljeni preko veze!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA