Ministar unutrašnjih poslova Austrije osramoćen zbog ponavljanja izbora

Jučerašnja odluka austrijskog Ustavnog suda znači da će kandidat Slobodarske partije Austrije (FPO) Norbert Hofer imati još jednu šansu da postane prvi predsednik iz redova krajnje desnice

  • 0

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Volfgang Sobotka izjavio je danas da je "osramoćen" nakon što je Ustavni sud te zemlje proglasio nevažećim drug krug predsedničkih izbora održan 22. maja.

TRAGEDIJA U ITALIJI: Poginuo najpoznatiji srpski padobranac, Nebojša Jandrić Džimi

Jučerašnja odluka austrijskog Ustavnog suda znači da će kandidat Slobodarske partije Austrije (FPO) Norbert Hofer imati još jednu šansu da postane prvi predsednik iz redova krajnje desnice.

- Razočaran sam, osramoćen. Potresla me činjenica da se desila aljkavost i kršenje zakona - rekao je Sobotka austrujskim medijima.

Odluka suda donesena je nakon žalbe FPO. Utvrđeno je da su glasovi pristigli poštom iz 14 oblasti ili 78.000 glasova, otvoreni prerano ili su to učinile neovlašćene osobe, tako da, u teoriji, moglo je biti zloupotrebe.

RUSKINJE ĆE MOĆI DA UBIJAJU SILOVATELJE: Putin novim zakonom rešio da stane na put "sramoti ruskog pravosuđa"

Pošto taj broj predstavlja više nego dvostruko od razlike koju je osvojio bivši lider Zelenih Aleksandar Van der Belen, sud je doneo odluku da se izbori moraju ponoviti.

Nije određen datum, ali je izraženo očekivanje da će to biti u septembru.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA