ČADEŽ: Neophodna veća ekonomska saradnja zemalja u regionu (VIDEO)

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež smatra da ekonomije zemalja u regionu sarađuju, ali da su potencijali i dalje nedovoljno iskorišćeni

  • 0

Saradnja na ekonomskom nivou zemalja u regionu doprinosi razvoju celog Balkana, ali potencijali koji u toj oblasti postoje i dalje su nedovoljno iskorišćeni.

Na BALKANU, STRANCI najviše hoće da ulažu u - SRBIJU!

Srpska kompanija Comtrade iz Slovenije godišnje izveze softvere vredne pola milijarde evra. Hrvatska Podravka iz Srbije Rusiji proda 10 hiljada tona smrznutog voća i povrća, a Gorenje izveze 188 miliona evra.

IZVOZ JE KLJUČNA REČ ZA DALJI RAST SRPSKE PRIVREDE: Intervju sa Markom Čadežom, predsednikom Privredne komore Srbije

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež smatra da ekonomije zemalja u regionu sarađuju, ali da su potencijali i dalje nedovoljno iskorišćeni.

SRBIJA GUBI OVU BITKU SA HRVATSKOM: Stručnjaci otkrivaju zašto naše firme nemaju prođu u komšiluku, a njihove cvetaju ovde

- Moramo da shvatimo da mi jesmo jedan region i da samo od tog regiona zavisi koliko ćemo uspeti i koliko ćemo se razviti. Tek kada budemo sklapali te kompanije i zajednički nastupali na trećim tržištima, mi zaista imamo šanse da opstanemo - rekao je Čadež.

(Telegraf.rs / RTS)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA