≫ 

UBICA IZ ŽITIŠTA HTEO DA POBEGNE, KUVARICA GA SPREČILA: Predao se policiji uz reči "Ubio sam ku*vu"!

Nakon krvavog pira Siniša Zlatić je pokušao da se sakrije u zgradi Osnovne škole "Sveti Sava", ali ga je u tome sprečila kuvarica koja nije htela da mu otvori vrata

  • 3

Meštani Žitišta i dalje prepričavaju jezive detalje krvavog pira u kafiću "Makijato". Kada je bekstvo ubice osujećeno, predao se policiji.

UŽASNO SAZNANJE POSLE MASAKRA U ŽITIŠTU: Dijana Zlatić i Stevan Jojić PLANIRALI VENČANJE!?

Ubica Siniša Zlatić, koji je prošlog vikenda u kafiću "Makijato" ubio pet i ranio 20 osoba, nakon krvavog pira pokušao je da se sakrije u zgradi Osnovne škole "Sveti Sava", ali ga je u tome sprečila kuvarica, pišu Večernje novosti.

Radnica tada nije znala šta je on učinio, ali mu nije otvorila vrata, pa je Zlatić na kraju morao da se preda policiji.

Direktorka OŠ "Sveti Sava" Snežana Majkić kaže da je u zgradi bila dežurna radnica zbog "Pile festa".

- Ona se u tom trenutku spremala da pođe kući - priča Snežana Majkić. - Na zaključana vrata, negde oko dva sata posle ponoći, počeo je usplahireno da lupa Zlatić. Žena nije znala šta je učinio, ali mu nije otvorila. Po svemu sudeći, bežeći od policije, ubica je želeo kroz hodnik škole brže da se domogne obližnjeg parka.

DIJANA TRAŽILA SAGLASNOST OD UBICE nekoliko dana pre masakra da odvede njihovog sina Nemanju u inostranstvo

Prema saznanjima "Novosti", posle ove epizode Zlatić se sa podignutim rukama predao policiji i vikao: "Ubio sam ku*vu".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Posle straha koji je nakon masakra zavladao među meštanima Žitišta, u ponedeljak je sve primetnija bila ogorčenost ljudi.

- Pred prizorom su i policajci plakali - pričaju u centru Žitišta. - Siniša se te večeri nije kajao. Kada su ga uhvatili, razrogačio je oči i kao da mu nije bilo dosta. Ni pognute glave, ni trunke žalosti... Deca nam se tresu. Nisu u stanju na ulicu da izađu. Od ovog se ni narednih pet godina nećemo oporaviti - kažu meštani.

Po Žitištu se ovih dana priča kako je mesto nekad bilo poznato u staroj Jugoslaviji po "najuspešnijim" džeparošima i lopovima, a da će ih od sada pamtiti po nečuvenom zločinu. A o porodici Zlatić retko ko ima lepih reči.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(VIDEO) Jeziva hronologija! Ovi masakri su potresli Srbiju

- Poznajemo se svi mi ovde. A šta se kod njih sve događalo saznajemo ovih dana. U toj noći kao da su svi progovorili. Siniša je izgleda rastao u porodici gde je nasilje bilo uobičajeno. Tako je i on valjda naučio - kaže jedan od meštana.

U poplavi netačnih i proizvoljnih informacija koje prate ovaj događaj, pojavila se navodna poruka o krvnoj osveti Petra Popovića, oca ubijene studentkinje Jovane.

Poznanici ove porodice ogorčeni su zbog neodgovornog izveštavanja i poručuju da Petar Popović ni jednim gestom nije pokazao da će se bilo kome svetiti. Štaviše, pre i posle sahrane, zahvaljivao se Bogu što mu nije stradala mlađa ćerka Jelena, koja se takođe zatekla na mestu tragedije. Ističu i da je Popović bio spreman i da donira neki organ pokojne ćerke.

Draško Vrhovac, ujak ubijene Dijane Zlatić, smatra da je bilo samo pitanje dana kada će Siniša počiniti zločin.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Da je nije ubio te večeri, Siniša bi to učinio negde drugde. Svi smo se nadali da će se on promeniti i ja sam mislio da će na kraju biti zajedno. Pitao sam je kada su se razišli da li će se možda pomiriti. Dijana bi mi rekla da možda i hoće zbog deteta. Međutim, posle prvog suđenja shvatila je da s njim neće biti bolje i da je definitivno kraj. Dok su bili u braku, ona nigde nije mrdala, eventualno do majke i oca. Ali on je uvek bio ljubomoran - priča Vrhovac za "Novosti".

Dijanin otac Sveta Savanović kao da je znao da se nešto sprema.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Siniša se nikada nije peo na tavan, ali je poslednjih dana bilo upaljeno svetlo u potkrovlju - kaže Savanović. - Bilo mi je to sumnjivo, ali da sam mogao da pretpostavim da hoće da naudi Dijani, ja bih mu presudio. Samo da je ona živa. Sa njegovim ocem sam bio u kontaktu dok on nije prestao da se javlja mojoj ćerki. Ako tebi ne valja moje dete ni ti meni ne valjaš.

Brojni meštani Žitišta od ranog jutra požurili su da se upišu u knjigu žalosti i tako iskažu počast žrtvama bezumnog zločina Siniše Zlatića, koji je zavio u crno pet familija i osramotio varošicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salvatore

    5. jul 2016 | 10:01

    Kreće feljton Žitište!!!!

  • Branzzo

    5. jul 2016 | 08:58

    Tužno šta sve novinari rade zbog tiraža, na svu ovu muku, zašto ne pišu koliko u Srbiji ljudi danas je bez posla i nema ni za parče hleba

  • ATIMUS

    5. jul 2016 | 07:14

    Za gadjenje.....kako.. ..kazu da je imao arsenal iruzija na tavanu a znali su mestani i da neprocuri do policije? .....u sekz se sve zna ....dali je procurila vest ili postoi i prijava do policije ? Dolu su zeme u policiji progledale krot prste?...ako jesu tu se nezaustavkja odgovornost...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA