RODITELJI PONOSNI NA BOSANSKOG DŽIHADISTU: Pozivao na ubistvo hrišćana, ali je za majku i oca on JUNAK (VIDEO)

- On je otišao da ratuje u Siriju 2013. godine. Da ga sad mogu videti, poručio bih mu da se bori za Alaha - rekao je otac teroriste

  • 68

Majka Jasmina Keserovića, najtraženijeg džihadiste iz Bosne i Hercegovine, koji je prošle sedmice, na bosanskom jeziku putem videa pozvao muslimane u svetu da ubijaju hrišćane, kaže da je ponosna na svog sina.

JASMIN KESEROVIĆ je džihadista iz Bosne koji je pretio novim krvavim napadima (FOTO)

- Da imam još deset sinova, i oni bi otišli u džihad i borili se za Alaha - rekla je Jasminova majka, preneo je sarajevski Dnevni avaz.

Za Jasminovog oca i majku on je junak i kažu da "za ono za šta se on bori, treba imati hrabrosti”.

Iako Jasminov otac, Dževad Keserović, negira da je njegov sin na snimku koji je obišao region i šire, jer je, kako tvrdi, on bolestan i hoda na štakama, ističe da njegova porodica nije luda niti su psihopate i ima samo reči hvale za svog sina koji je otišao u džihad u Siriju.

- On je otišao da ratuje u Siriju 2013. godine. Da ga sad mogu videti, poručio bih mu da se bori za Alaha - rekao je otac teroriste Dževad, naglašavajući da su se sa svojim sinom čuli pre mesec dana preko Skajpa.

Jasmin Keserović rođen je 16. juna 1994. u Zavidovićima, a otišao je u Siriju zajedno s Bajrom Ikanovićem i Midhatom Ðonom 23. januara 2013.

Za njim je Interpol, na zahtev BiH, pre pola godine raspisao crvenu poternicu zbog povezanosti s teroristima Islamske države i potencijalne opasnosti.

Poznato je da je Jasmin šest meseci pohađao srednju tehničku školu u Zavidovićima gde mu profesori, kako kažu roditelji, nisu dopuštali dnevna klanjanja, zbog čega je napustio školovanje i krenuo na učenje Kurana u poznato vehabijsko uporište, selo Gornju Maoču.

Pozivajući se na nezvanične informacije, Avaz piše da mu je verski učitelj bio Zijad Bijelić koji ga je i podstakao na odlazak na džihad u Siriju i ratovanje na strani terorističke organizacije Islamske države.

Jasmin je u selu Gornja Maoča boravio tri godine pre nego što je otišao na ratište u Siriju. Kao i Jasmin, i njegov stariji brat išao je u Gornju Maoču da bi izučavao Kuran zbog čega je danas pod operativnim radom obaveštajne agencije u regionu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    5. jul 2016 | 22:38

    Posle kazu da je bio "genocid" u Srebrenici,e nije jer da jeste takvi ne bi preziveli,nego ga je njegov Babo odgojio tako da mrzi svoje Hriscanske korene i poslao u svet da kolje zene i ljude sa vezanim rukama iza ledja,ovog treba stalno pustati da govori i siri propagandu nadam se da su ovo videli Francuzi i Belgijanci koji su nedavno osetili blagodet islaskog terorizma u svojoj zemlji,a pre samo dvadesetak godina bombardovali Srbe koji su se borili protiv ovakvog zla.

  • Sadeta

    5. jul 2016 | 10:27

    Hapsi bagru koja skrnavi islam.

  • Petkot

    5. jul 2016 | 11:07

    "Staro Muslimansko" prezime ...Keserovic....bitno da ga je mama "pravilno"odgojila a i "babo" je "Veliki",samo nisu uspjeli da mu objasne da mu je pra dedo bio ili hrvat ili srbin...Keserovic??????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA