JEDINSTVENA AKCIJA U SMEDEREVU: Grad poklanja auto-sedišta novorođenim bebama (FOTO)

Grad je planirao da ove godine pokloni 1000 auto-sedišta, a pravo na dodelu ostvaruje svaka porodilja koja na dan rođenja deteta ima prebivalište u Smederevu

  • 3

Mladim mamama i njihovim bebama u Smederevu podeljeno je 200 auto-sedišta koja mogu po potrebi da budu i upotrebljena kao nosiljke.

Smederevo traži rešenje za voćare koji su pretrpeli štetu (FOTO)

Po drugi put u ovoj godini, Smederevo je darivalo svoje bebe.

Po odluci koju je grad usvojio, svakoj novorođenoj bebi pripada auto-sedište.

Tako je pre tri meseca gradonačelnica Smedereva darivala 120 auto-sedišta. Ovog puta u velikoj sali Centra za kulturu mladim mamama i njihovim bebama podeljeno je 200 auto-sedišta koja mogu po potrebi da budu i upotrebljena kao nosiljke.

- Smederevo je jedan od retkih gradove gde se natalitet povećao u odnosu na prošlu godinu i nadam se da će se iz godine u godinu rađati sve više beba.

Foto: Promo Foto: Promo

Vi ste dovoljno mladi da uradite domaći zadatak i da sledeće godine dođe po još jedna beba. Mi ćemo se truditi da pomognemo koliko možemo sa još nekim merama stimulacije za sve mlade majke kako bi vas motivisali da imate što više dece. Poslodavci iz PKC-a su me obavestili da je oko stotinak radnica na porodiljskom bolovanju.

Foto: Promo Foto: Promo

Ja se nadam da će ih biti još stotinak. Zato vam se još jednom zahvaljujem što ste Smederevu podarili nove bebe, želim majkama i očevima i njihovim bebama dobro zdravlje, da porastu i da jednog dana oni koji sada dobijaju sedišta ovde pevaju i zabavljaju neke nove bebe.

Foto: Promo Foto: Promo

Grad će nastaviti sa ovom akcijom i narednih godina ne bi li podigli na viši nivo bezbednost u saobraćaju – rekla je prisutnima prilikom uručenja auto-sedišta gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović.

Grad je planirao da ove godine pokloni 1000 auto-sedišta, a pravo na dodelu ostvaruje svaka porodilja koja na dan rođenja deteta ima prebivalište u Smederevu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradjanka

    5. jul 2016 | 18:30

    Svaka čast.

  • Samoneko

    5. jul 2016 | 22:34

    Bravo, mladima je danas svaka pomoć potrebna, nadam se da vlast nece i ovo smatrati opterećenjem za budžet

  • Sofija

    6. jul 2016 | 00:32

    Kakav napredan grad! Vrlo logican izbor poklona jer u Smederevu svi mladi voze auta pa je prava nestasica sedista za bebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA