LEGIJA ĆE BITI PUŠTEN IZ SRPSKOG ALKATRAZA? Čeka se odluka nadležnih institucija!

Ukoliko Milorad Ulemek Legija pređe u neki drugi zatvor, imao bi mnogo bolje uslove, pa čak i pristup "ljubavnoj sobi" sa svojom suprugom

  • 83

Bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO) Milorad Ulemek Legija, koji je zbog atentata na Zorana Đinđića, zločine "zemunskog klana", ubistvo na Ibarskoj magistrali, likvidaciju Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića, osuđen na četiri maksimalne kazne od po 40 godina, očekuje odluku da li će ostati u strogom zatvorskom režimu u požarevčakom Alkatrazu, ili će biti premešten u sedmi paviljon Zabele ili Padinsku skelu.

PRVI INTERVJU MILORADA ULEMEKA LEGIJE IZ ZATVORA: Miloševićevo hapšenje je naplaćeno 5 MILIONA DOLARA!

Nadležne institucije među kojima je i Upravu zatvora i Viši sud u Beogradu, najkasnije do 11. jula treba da donesu ovu odluku, a prema saznanjima beogradskih medija, ove dve ustanove su već poslale izveštaje i mišljenja.

"UBICA ĐINĐIĆA JE TAJNO POBEGAO U LONDON": Nove šokantne tvrdnje iz intervjua sa LEGIJOM

- Revizija odluke koju donosi predsednik Višeg suda vrši se na svake dve godine. Ulemek, koji je bio prvi stanovnik "Alkatraza", uselje je 11. jula 2010. godine. Zbog okolnosti i pritiska javnosti, bez obzira na to što sa ovim osuđenikom do sada nije bilo nikakvih problema, on će najverovatnije ostati u ovom "zatvoru u zatvoru" - otkriva izvor beogradskih medija.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

ĐINĐIĆEV UBICA NIJE ODLETEO U LONDON! Reakcija na intervju Legije

Odluka predsednika suda se kasnije šalje Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, koji postupa po njoj.

- Od prethodnog odlučivanja pre dve godine ništa se značajno nije promenilo. Sudski postupak za organizovanje oružane pobune JSO još uvek je u toku, a Legija kao ključni svedok u postpuku za ubistvo Slavka Ćuruvije do danas nije saslušan.

Na odluku suda, Legija i njegovi advokati imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Legija je već šest godina sam u ćeliji, kao i ostali osuđenici u ovom delu Zabele. Vreme uglavnom provodi tako što čita i piše - kaže sagovornik.

Inače, prelaskom iz Alkatraza u običan zatvor Ulemek bi bio u mnogo boljem položaju. U Alkatrazu ima jednu posetu mesečno i to kroz zaštitno staklo, dva telefonska razgovora s porodicom mesečno, a pošta i razgovori mu se nadziru.

U običnom zatvoru imao bi pravo na posete dva puta mesečno, jednom u dva meseca sa suprugom bi imao pravo da tri sata provede u "ljubavnoj sobi", i mogao bi da radi u radionici u ćeliji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RASA

    6. jul 2016 | 08:26

    dok se neki dicu svojim junacima,nasi ih stavljaju u zatvore...sramota srpskog pravosudja...ovakav vojnik i patriota sekundu ne zasluzuje sekundu zatvora bez obzira na neke ispade jer je i on covek od krvi i mesa....pustite zver iz zatvora...

  • Op tvrc

    6. jul 2016 | 08:13

    Treba napuniti zatvor sa ovima sto od 2000 godine unistise i pokradose drzavu i gradjane Srbije.

  • VELIKA je SRBIJA

    6. jul 2016 | 08:58

    Siguran sam da za preko 95 % ovog truleza zvanog SRBIJA, Milorad je covek od reci, postenja, patriotizma.. Dok pravi SMRADOVI idu po egzoticnim ostrvima i trose njegove pare, on lezi u kavezu kako zver.. Steta sto mnoge nije na vreme poslao tamo gde bi se pacovi hranili njima, i casno odbranio sebe.. Siguran sam da bi to i uradio, ali je bio i prevaren i obmanut od tih koji dana uzivaju na tim istim socnim destinacijama od para nepoznatog porekla..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA