ANDREJ NE MOŽE DA GOVORI NI DA HODA, A STALNO JE NASMEJAN: I upravo je počeo NAJVAŽNIJU BITKU u životu! (FOTO)

Da pomognete Andreju, upišite 177 i pošaljite SMS na 3030

  • 0
Foto: Humanitarna fondacija Novi Beograd Foto: Humanitarna fondacija Novi Beograd

Andrej Petrović iz Beograda za svoj život počeo je da se bori od prve sekunde nakon rođenja: na svet je došao bez vitalnih funkcija, a potom mu je dijagnostifikovana cerebralna paraliza najtežeg oblika.

DAVID PREŽIVEO SA SAMO 800 GRAMA I 26 CM: A sada se ponovo bori! Ovo je njegova priča... (FOTO)

Ovaj mališan je rođen 2011. godine u Beogradu, ali sa teškim komplikacijama na samom rođenju. Dečak je reanimiran, ali je nedostatak kiseonika uzrokovao veliko oštećenje motoričkog dela mozga. Dijagnostifikovana mu je cerebralna paraliza najtežeg oblika.

Andrej danas nema kontrolu pokreta glave i vrata, ne može samostalno da sedi, stoji, niti da se kreće. Ne govori. Pored svega toga ovaj preslatki dečak je nasmejano, zadovoljno i zahvalno dete koje uživa u društvu, igri, šali. Njegova najveća želja je da može da se igra sa drugarima kao ostala deca.

Kako bi mu se stanje poboljšalo, Andreju su neophodna banjska lečenja, rehabilitacija u Rehabilitacionom centru “Renona”, kineziterapije, hipoterapije, kao i medicinska pomagala. Porodica nema finansijske mogućnosti da plati lečenja koja su malom Andreju potrebna i apeluje na sve koji su u mogućnosti da pomognu njihovom detetu.

Da pomognete Andreju, upišite 177 i pošaljite SMS na 3030.

Takođe, Andreju možeš pomoći i uplatom sredstava na dinarski ili devizni račun, kao i uplatom preko linka e-doniraj na sajtu budihuman.rs

Naše malo Andreju može da promeni život!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA