≫ 

"SREĆOM, IDEALNA ŽENA NE POSTOJI!": Ovako je govorio legendarni Bora Todorović!

- Pokušavam da izbegnem žene koje se na svaki način trude da budu pametne - rekao je svojevremeno Bora Todorović, legenda srpskog filma koja nas je napustila pre tačno dve godine

  • 1

Borivoje Bora Todorović bio je bard srpskog glumišta, igrajući podjednako i na pozorištu i na filmu. Dobitnik je mnogih priznanja za svoj rad. Voleo je da priča anegdote, pa se tako pamti šta je rekao o ženama pre 44 godine.

Rođen je u Beogradu 1929. godine. u porodici učitelja. Glumu je zavoleo igrajući uz svoju sestru Miru Stupicu, a umro je od posledica moždanog udara, tačno pre dve godine - 7. jula 2014. u Beogradu.

Ženio se dvaput. Iz prvog braka sa balerinom Snežanom Matić ima sina Srđana Todorovića, a sa drugom ženom Kerolin, s kojom je ostao do kraja života, ćerke Daru i Taru Todorović.

ZBOG OVIH NEZABORAVNIH ULOGA POSTAO JE LEGENDA: Bora Todorović bi danas napunio 86 godina (VIDEO)

Nerado je davao intervjue i novinaru su govorili da je težak sagovornik, ali je on to pravdao svojom skromnošću. Nije želeo da se o njemu govori u superlativu.

Jednom prilikom su ga pitali šta misli da li postoji idealna žena, pa je ta njegova izjava, potpuno spontano, ušla u legendu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Idealna žena ne postoji, i to je sreća. Svako je idealan prema nekome, u odnosu na nekog. Konačno svako ima svoj recept ideala. Ja čak ni recept nemam. Dopadaju mi se žene koje pričaju. Volim one osobe s kojima se može neobavezno razgovarati. Otresite i oslobođene žene - pišu TV Novosti 1972, a prenosi Yugopapir.

ĐENKA JE STVARNO POSTOJAO: Ovo je istina o legendarnom liku iz "Maratonaca"! (VIDEO)

Voleo je, kaže, žene u čijem društvu može neobavezno da ćuti, a da to nije neprijatna pauza.

- Pokušavam da izbegnem žene koje se na svaki način trude da budu pametne. Strahujem od onih koje nadugačko i naširoko prepričavaju filmove i svoje utiske o bilo čemu - zaključio je.

Teško je za nekoga reći "bio je" kad već znamo da je besmrtan. Šta je - tu je.

Mi ga, svakako, nećemo zaboraviti.

(Tanja Milanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Analitičar

    7. jul 2016 | 14:09

    Što je čovek gluplji i tolerantniji,to je idealnija,beš taki život

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA