≫ 

NATO pruža podršku zemljama koje su na meti Islamske države!

– Mi napredujemo u pravcu najznačajnijeg jačanja naše kolektivne odbrane od Drugog svetskog rata – kazao je američki predsednik Barak Obama

  • 15

Lideri NATO danas su se na samitu u Varšavi dogovorili da pruže pojačanu vojnu podršku zemljama Bliskog istoka i Severne Afrike koje su na meti islamističkog ekstremizma.

Lideri su se takođe dogovorili da pokrenu novu pomorsku misiju na Mediteranu i obavezali se da će održati stabilno vojno prisustvo u Avganistanu, kao i da će dati sredstva za avganistanske snage bezbednosti do 2020., prenosi AP.

- Mi napredujemo u pravcu najznačajnijeg jačanja naše kolektivne odbrane od Drugog svetskog rata - kazao je američki predsednik Barak Obama na pres konferenciji na završetku NATO samita.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je kazao da će Alijansa početi misiju obučavanja iračkih oružanih snaga u Iraku, koji je nazvao ključnom zemljom u borbi protiv Islamske države.

NATO takođe radi na uspostavljanju obaveštajnog centra u Tunisu, bitnom za regrutovanje boraca IS, a uskoro će početi i da pruža podršku specijalnim operativnim snagama Tunisa, navodi AP.

Stoltenberg je rekao da su se Obama i lideri preostalih 27 zemalja NATO takođe u principu dogovorili da izviđački avioni NATO daju direktnu podršku koaliciji na čelu sa SAD koja se bori protiv IS u Siriji i Iraku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    10. jul 2016 | 16:15

    MOLIM REDAKCIJU DA OBJAVI MOJE LICNO MISLJENJE O NATO ALIJANSI KOJA NIJE NISTA DRUGO NEGO NEONACISTICKA HORDA UBICA I PLJACKASA SVETA!!!! SVAKI DAN SE MOLIM GOSPODU BOGU DA TU BANDU UBICA NEKO SPRZI I NAPOKON DODJE DO MIRA U SVETU!!!!! VERUJEM DA CE BOG USLISITI MOJU MOLITVU!!!

  • .....

    10. jul 2016 | 09:26

    Prvo smo ih osmislili, pa napravili, pa onda obučili, pa naoružali, pa koristili kada nama zatrebaju.... e sada ćemo da vam pomognemo da se od njih odbranite, uz naravno "cenu " koju koju opet MI odredimo.... More MARŠ BRE stoko bezrepa....!!!

  • kad tamjan zamirise

    10. jul 2016 | 09:43

    svi smo se uvjerili da je nato zmaj od papira...kada su trebali tuci male i nemocne onda su oni sa svojim slugama ko neka * sila *..kad su Rusi usli na Krim isamarli ukrajinske sluge isutali nogama nato placenike ove junacine uvode sankcije...hahaha pa sto ne isteraste ruse iz Krima..malo morgen...i hitler je sa svom onom gvozdjurijom pao pod Moskvom i ova fasisticka tvorevina ce se nasukati ..i to je kraj mita o nato sili..a onda slijedi samaranje ovih sluga sto su rep digle..mirisace tamjan...budite sigurni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA