PORODICE POGINULIH TUŽE FEJSBUK: Traže milijardu dolara od društvene mreže jer je pomagala u ubistvima!

Fejsbuk je "svesno pružao materijalnu potporu i sredstva Hamasu", pomažući toj terorističkoj grupi da međusobno komunicira, prikuplja članove, planira i izvodi napade i zastrašuje neprijatelje, kako se navodi u tužbi

  • 3

Grupa Izraelaca i Amerikanaca je podnela tužbu protiv Fejsbuka, tražeći jednu milijardu dolara zbog navodnog pomaganja palestinskim militantima u ubistvima njihovih najmilijih.

Uhapšena šestorica terorista Hamasa, uključujući i odgovorne za aprilski napad na Jerusalim

Porodica ubijenih u Tel Avivu, Jerusalimu i Zapadnoj obali, od kojih je četvoro imalo dvojno izraelsko-američko državljanstvo, a jedan je bio Amerikanac u poseti Izraelu, optužuje Fejsbuk da je pomagao militantima Hamasa u izvršavanju njihove operacije.

U tužbi koja je podnesena u Njujorku stoji kako je Fejsbuk "svesno pružao materijalnu potporu i sredstva Hamasu", pomažući toj terorističkoj grupi da međusobno komunicira, prikuplja članove, planira i izvodi napade i zastrašuje neprijatelje.

Društvena mreža nije odgovorila na ovu tužbu, ali je objavila kako stoji iza svojih regulacija za sprečavanje uvredljivog sadržaja, a predstavnik firme u Izraelu rekao je kako želi da se ljudi "osećaju sigurnim" kad koriste Fejsbuk.

Ova privatna tužba dolazi nakon što je izraelski ministar bezbednosti osudio Fejsbuk jer je smatrao kako odbija da pomogne u sprečavanju potencijalnih palestinskih napada.

Portparol Hamasa u Gazi Sami Abu Zuhri tužbu je proglasio izraelskim pokušajem da se ucenjuje Fejsbuk i optužio je Izrael da tu društvenu mrežu pokušava da pretvori u špijunski alat protiv Palestinaca. Dodao je kako su neki izraelski političari i vojnici "izrazili ponos zbog ubijanja Palestinaca" na Fejsbuku.

(Telegraf.rs/ Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ajdukovic

    12. jul 2016 | 10:28

    Ovi mi nece nikad biti jasni sto traze pare za neciju smrt.. kao da ce to nekoga da vrati ili osveti

  • Ns

    12. jul 2016 | 10:24

    Drustvene mreze su zlo.....

  • Vladeta

    14. jul 2016 | 17:24

    Pa ako.moze i mora pomoci protiv bilo kakvog nasilja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA