≫ 

MONSTRUOZNO: Hrvatska vojska izdavala POTVRDE ZA SILOVANJE SRPKINJA!

Sve potvrde je potpisivao Ahmet Čaušević, komandant pozadine HVO u Sijekovcu, a u njima se navodi da je u slučaju odbijanja nesrećnih žena da postanu seksualne robinje "bojovnicima" dozvoljena upotreba sile

Komanda Hrvatskog vijeća obrane (HVO) izdavala je pismene dozvole svojim "bojovnicima" za silovanje srpskih žena. Regularne vojne jedinice iz Hrvatske i HVO držali su pod okupacijom srpsko selo Sijekovac kod Broda gde su silovane četiri Srpskinje, a sve ovo je opravdano putem pismenih dozvola.

DAMIR JE POBEGAO IZ ZATVORA, A ONDA OTEO I SILOVAO DEVOJKU: Pištoljem ju je prisilo da podigne novac sa bankomata

Sve potvrde je potpisivao Ahmet Čaušević, komandant pozadine HVO u Sijekovcu, a u njima se navodi da je u slučaju odbijanja nesrećnih žena da postanu seksualne robinje "bojovnicima" dozvoljena upotreba sile.

Ministar bezbednosti BIH Dragan Mektić kaže za "Blic" da mu je neshvatljivo da pravosuđe BIH još nije procesuiralo nijednog od odgovornih za ove događaje.

Iz Tužilaštva BiH "Blic" je dobio kratak odgovor da "rade na predmetu ratnih zločina počinjenih protiv žrtava srpske nacionalnosti u Sijekovcu", ali nisu želeli da daju objašnjenje da li je to tužilaštvo ostvarilo saradnju s nadležnima u Hrvatskoj u vezi s procesuiranjem državljana te zemlje za zločine nad sijekovačkim Srbima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nista cudno

    14. jul 2016 | 13:47

    A ko da to svi ne znaju pa nam treba njihova potvrda, problem je sto samo mi znamo da osudimo nase dok drugi sve svoje zlocine skrivaju i to uspesno da smo na kraju mi ispali neki genocidni narod i zverinje. Kriva je nasa politika koja nas je od zrtvi napravila krivcima da me je sramota gde god da odem u inostravu misle da smo mi ti koji smo sve to radili, dok je istina sasvim drugacija.

  • Ja

    14. jul 2016 | 14:13

    Bitno da svake godine gledam kako u Potocarima sahranjuju na stotine novih tela..A srpske zrtve,bilo koje vrste,niti bilo ko belezi,niti broji,i sto je najstrasnije-niko ne procesuira.Dosta mi je te"selektivne pravde",gde je moj narod za sve kriv,a za mrtve,silovane,nestale iz mog naroda nikoga nije briga.Zao mi je tudjih zrtava,ali su ipak srpske zrtva meni najboljnije,i hocu da se krivci za te zlocine izvedu pred lice pravde..

  • Pravda

    14. jul 2016 | 13:43

    Cudi vas? Hrvati (citaj Ustase) siluju vec 100 godina, ubijaju, kolju, vade utrobe i nerodjenu djecu, hrvatsko cvijece im rado pomaze. Cudo? Ne! Strasno? Da! Preduzima li nasa strana nesto? Ne! Sahranio nas je komunizam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA