MORATE DA VERUJETE ŽENAMA KOJE PRIJAVE NASILJE: Vesna Stanojević poručila da nasilncima ne sme da se izriče uslovna kazna!

Vesna Stanojević iz "Sigurne kuće" smatra da je potrebno i smanjiti raspon izmedu najmanje i najviše kazne i u kazala na sporu koordinaciju samih nadležnih sluzbi - policije, tužilaštva, socijalnih ustanova

  • 4

Koordinatorka "Sigurne kuće" Vesna Stanojević izjavila je danas da institucije treba odmah da reaguju po prijavi nasilja i da treba da veruju ženama koje nasilje prijave.

- Institucije treba odmah da reaguju, ne danas, ne sutra, ne sme da se odlaže - rekla je Stanojević za RTS i dodala da da je potrebno uvesti promene, kako u prevenciji nasilja, tako i u kaznenoj politici.

SRBI BIJU ŽENE UGLAVNOM POSLE PRAZNIKA: Evo i koje su žene skoro bez ikakve zaštite

Prema njenom mišljenju, problem je i što se u velikom broju slučaja nasilja u porodici izriče uslovna kazna i smatra da je potrebno pooštriti kaznenu politiku.

SRBI BIJU ŽENE UGLAVNOM POSLE PRAZNIKA: Evo i koje su žene skoro bez ikakve zaštite

Foto: Medija centar Foto: Medija centar

- Nikada ne treba nasilniku izricati uslovnu kaznu, što je kod nas često. To nije dobro jer se nasilnik koji je kažnjen uslovno vrati i opet napadne ženu ili partnerku. Onda ta svrha kažnjavanja nema efekta - rekla je Stanojević.

Poslanice donirale pomoć Sigurnoj kući u Beogradu

Smatra da je potrebno i smanjiti raspon izmedu najmanje i najviše kazne i u kazala na sporu koordinaciju samih nadležnih sluzbi - policije, tužilaštva, socijalnih ustanova.

Foto-ilustracija: Profimedia/Fancy Foto-ilustracija: Profimedia/Fancy

Stanojević očekuje da na današnjem sastanku premijera, ministara pravde, policije i rada sa predstavnicima Sigurne kuće i Autonomnog ženskog centra bude reči o novom zakonu koji će uneti promene u postupanju nadležnih u situacijama porodičnog i drugog oblika nasilja.

Ovaj čovek je dočekao osvetu za smrt svoje ćerke - pogledajte video-prilog o njemu:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada@

    15. jul 2016 | 12:08

    Neka provere koliko godina samo traju sudski procesi za nasilje u porodici. Nasilnici su obicno imucniji a nase sudstvo i socijalni radnici korumpirani pa i pored materijalnih dokaza za fizicke povrede od strane nasilnika, razvlace proces dok ne zastari. Jednom se ne pojavi nasilnik na rocistu, navodno bolestan, drugi put njegov advokat bolestan, onda traze izuzece sudije dok se zrtva iznova razapinje i iz pocetka mora sve da dokazuje i da se traumira. Da ne pricam o finansijskom iscrpljivanju. Kad se desi nasilje zene i deca beze u sigurnu kucu a nasilnik uziva slobodno u zajednickom domu i kma slobodu kretanja. Dok se to ne promeni sve ostalo je samo marketing za javnost.

  • olalaaaa

    15. jul 2016 | 12:01

    verujte sve zenama ne verujte da su lude i prijavljuju nedozvolite da vam neko skrene paznju od zena koje trebaju pomoc a nesmeju rec procitajte ih propratite pomognite sta zele a ne smejuuu zivimo za pomoc drustva ne kriminalaaaa placenog

  • Ja

    15. jul 2016 | 11:46

    Gospodja Stanojevic je sve u pravu,ali koje institucije treba da reaguju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA