STIGLA PORUKA IZ MOSKVE ZA ERDOGANA: Ne dozvolite nastavak krvoprolića!

Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je od ruskih vlasti da osiguraju sigurnost ruskih državljana u Turskoj. On je naredio da im se pruži potrebna pomoć

  • 0

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov uputio je poruku turskim vlastima čim su do njega stigle vesti o puču u Ankari i Istanbulu. Prenosimo šta je on poručio turskim vlastima:

"Veoma je vitno da se izbegne krvoproliće i da se sve reši na ustavom propisan način. Rešite probleme bez upotrebe sile. Moskva je veoma zabrinuta zbog situacije u Turskoj. Pogoršanje političke situacije u kontekstu postojeće pretnje terorizma znači povećan rizik za međunarodnu i regionalnu stabilnost."

Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je od ruskih vlasti da osiguraju sigurnost ruskih državljana u Turskoj. On je naredio da im se pruži potrebna pomoć.

U propalom vojnom puču u Turskoj poginulo je najmanje 265 osoba, a više od 1.560 pripadnika vojske i vojnog osoblja uhapšeno je zbog učestvovanja u pokušaju državnog udara u Turskoj. Takođe, oko 2.800 ljudi je ranjeno u rušenju vlade Redžepa Tajipa Erdogana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA