≫ 

OSMORICA SRPSKIH KAMIONDŽIJA ZAROBLJENO U TURSKOJ: Pomagajte, ostajemo bez hrane i vode!

- Mi samo hoćemo da se bezbedno vratimo svojim porodicama i kućama u Srbiju - kaže jedan od kamiondžija, koji se nalaze u mestu Tekirdag na severozapadu Turske, a koji je 135 kilometara udaljen od Istanbula

  • 60

Redakciji Telegrafa javili su se vozači kamiona iz Srbije koji su bili svedoci državnog udara koji se dogodio u Turskoj, a sada se nalaze blokirani u obližnjem gradiću, gotovo bez hrane i vode.

OVE FOTOGRAFIJE GOVORE VIŠE OD 1.000 REČI: Necenzurisane, krvave slike haosa u Turskoj! (UZNEMIRUJUĆE)

Oni su smešteni u mestu koje se zove Tekirdag i nalazi se na severozapadu Turske, a svega 135 kilometara je udaljen od Istanbula.

DAN POSLE PROPALOG PUČA U TURSKOJ: Narod na ulicama slavi Erdogana, sve po gradovima porazbijano! (FOTO)

Foto-ilustracija: Profimedia/Zuma Press - Archives Foto-ilustracija: Profimedia/Zuma Press - Archives

Rekli su nam je da su poslušali savet našeg ambasadora i konzula i da u toku noći nisu napuštali smeštaj, ali da su jasno čuli pucnjavu.

- Nas je ovde osmorica, i već danima smo praktično zarobljeni u ovom gradu. Zvali smo našu ambasadu, ali su nam oni rekli da nađemo sklonište i da ne mrdamo odatle - kaže jedan od srpskih vozača.

Ove kamiondžije žive u različitim krajevima Srbije i sada sa nestrpljenjem iščekuju da dobiju bilo kakve informacije o daljem kretanju.

Foto: Wikipedia/tr:Kullanıcı:Salih1968 Foto: Wikipedia/tr:Kullanıcı:Salih1968

Neki od njih su na putu sa svojom decom i suprugama i jako strahuju za svoj, kao i živote svojih najbližih.

- Jedan od naših kolega je ovde sa porodicom, trebalo bi makar njega da zbrinu - objašnjava Darko za Telegraf.

Ono što ih najviše plaši je činjenica da polako ostaju bez hrane i bez vode.

- Kako turisti koji su došli na letovanje mogu da se vrate avionom iz Turske? Mi samo hoćemo da se bezbedno vratimo svojim porodicama i kućama u Srbiju - apeluje naš sagovornik.

Kamiondžije koje se nalaze u Turskoj su Ivan Stanojević, Darko Mladenović, Sadmin Tatlaman, Kristijan Porucki, Aleksandar Momčilović, Goran Kitić, Karolj Tot i Samaš Nemet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lols

    17. jul 2016 | 11:22

    Gospodu sa letovanja vracaju a ljude koji se bore da zarade za zivot ostavili da se snadju ma niko ih nije ni spomenuo..sramota

  • Dragan Dimitrijevski

    17. jul 2016 | 11:25

    Tekirdag mnogo daleko od pravog zarista. .jasam 3km od aerodroma istanbul ataturk ima nas par ostali zivi kamion izresetan po caradi sreca. .

  • Goran

    17. jul 2016 | 14:25

    Drage kolege, zelim vam svu srecu i zdravlje! Nas cetvorica smo u Gebzeu na konaku i cekamo dalja desavanja! O vama neko i brine, a nas niko ni iz firme nije nazvao da nas pita kako smo i fali li nam nesto! Bogu fala svi smo zivi i zdravi! Cisti putevi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA