≫ 

3D REKONSTRUKCIJA MASAKRA U NICI: Ovako je izgledao UŽAS na šetalištu (VIDEO)

Smrtnonosna vožnja je završena uzajamnom pucnjavom u kojoj je policija ubila napadača, koji je do poslednjeg daha pucao iz kamiona na policiju

  • 8

Napadač, poreklom Tunišanin, koji je u četvrtak uveče kamionom prošao kroz masu okupljenih ljudi povodom Dana pada Bastilje u Nici na jugu Francuske, ubio je najmanje 84 ljudi, među njima desetine dece, a ranio više od 175. Na internetu je postavljen i 3D video rekonstrukcije celog nesrećnog događaja u gradu na francuskoj rivijeri.

"UBICE, OSTAVKA": Francuski premijer dvaput izviždan tokom minuta ćutnje žrtvama u Nici (VIDEO)

Promenadom u Nici proleteo je beli kamion, u vreme kada se narod skupio kako bi svi videli vatromet, i nije se zaustavio naredna dva kilometra. Lokalne vlasti su objavile da se na promenadi, u vreme vatrometa, okupilo oko 30.000 meštana i turista.

Smrtnonosna vožnja je završena uzajamnom pucnjavom u kojoj je policija ubila napadača, koji je do poslednjeg daha pucao iz kamiona na policiju, prenose svetske agencije.

"Nis maten" prenosi izjave očevidaca da su više puta čuli:"Alahu akbar".

MONSTRUM MI JE RASTRGAO SRCE, UZEO ŽENU I JEDINOG ANĐELA: Vapaj očajnog oca opisuje sav užas u Nici (FOTO)

Napadač je identifikovan kao 31-godišnji Mohamed Lahouai Bulel, otac troje dece, profesionalni kamiondžija, koji je živeo u Nici a poreklom je iz Tunisa.

Kamion, težak 19 tona, kojim je izvršio masakr, iznajmio je nekoliko dana pre napada. Izvor blizak istražiteljima je izjavio da je u kamionu nakon napada pronađena neaktivirana granata i nekoliko lažnih pušaka, prenose francuski mediji.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA