PUTIN POZVAO ERDOGANA: Evo šta mu je poručio posle puča u Turskoj!

Putin i Erdogan su bili u sedam meseci dugoj svađi, koju su prevazišli prošlog meseca, kad se predsednik Turske izvinio za obaranje ruskog aviona u novembru. Posle ovog incidenta Rusija je uvela sankcije Turskoj i optužila Ankaru da trguje naftom sa ISIS

  • 8

Ruski predsednk Vladimir Putin pozvao je telefonom predsednika Turske Redžepa Erdogana kako bi mu pružio podršku posle neuspelog puča koji je za vikend pokušala da izvede frakcija u turskoj vojsci, prenosi Newsweek.

NAJVEĆA MISTERIJA PUČA U TURSKOJ: Pobunjenici imali Erdoganov avion na nišanu, NE ZNA SE ZAŠTO NISU PUCALI!

Putin je lično pozvao Erdogana u nedelju i izjavio mu je saučešće zbog žrtava krvavog pokušaja promene vlasti. On je rekao i da Rusija smatra neprihvatljivim svako neustavno nasilje i neustavne postupke u demokratskoj državi. Putin je poželeo Erdoganu brz i dugoročan povratak stabilnosti i ustavnog reda u Turskoj. Rekao je i da se nada da će Turska uspeti da obezbedi sigurnost ruskih turista u Turskoj, a Erdogan je obećao da će preduzeti sve mere da to bude urađeno.

Dvojica lidera su se složila da se sastanu u najkraćem mogućem roku, kako bi popravili rusko-turske odnose.

TURCI NAJSTRAŠNIJE MUČE PUČISTE: Tuku ih gole na podu, naprave im PAKAO od života! (VIDEO)

Putin i Erdogan su bili u sedam meseci dugoj svađi, koju su prevazišli prošlog meseca, kad se predsednik Turske izvinio za obaranje ruskog aviona u novembru. Posle ovog incidenta Rusija je uvela sankcije Turskoj i optužila Ankaru da trguje naftom sa ISIS.

Vesti o puču u Turskoj su s posebnom pažnjom praćene u Moskvi, piše Newsweek, i rusko ministarstvo spoljnih poslova je među prvima pozvalo na mirno rešenje sukoba.

Mnogi u Rusiji upoređuju Erdoganov i Putinov režim, nagoveštavajući da se Putin plaši slične pobune u svojoj državi.

- Bravo Turska, možda i mi možemo da uradimo isto - napisao je Putinov rival Mihail Hodorkovski u petak, kad je pomislio da je Erdogan srušen. Hodorkovski je kasnije napisao da mu je "žao što je autokrata (Putin) zadržao svog kolegu s juga".

Pogledajte vesti koje su obeležile dan:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GG

    19. jul 2016 | 03:48

    mir, mir, mir, niko nije kriv, ava, ava, ava, niko nije krava!

  • pera

    19. jul 2016 | 11:45

    Eto dokaza koji je Putin prevarant, oprostio pogibiju svog pilota za neku lovu sigurno i sad kao da nista nije bilo, idemo dalje! Samo smo mi Srbi slepi sto se tice Rusa!

  • Nik

    21. jul 2016 | 12:26

    Pa Erdogan je sigurno znao sta se sprema pa se brze bolje izvinjavao Putinu kako bi kasnije imao njegovu podrsku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA