PRIJAVLJUJTE NASILJE, SISTEM JE SPREMAN DA ZAŠTITI GRAĐANE: Aleksandar Vulin poslao poruku iz Žitišta

Vujin je istakao da je nemoguće da u opštini veličine Žitišta niko nije znao da čovek koji je izazvao tragediju poseduje automatsko oružje i da baš niko nije mogao da javi policiji ili nekom drugom organu da ima automatsko oružje u svom posedu

  • 4

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i i socijalna pitanja Aleksandar Vulin pozvao je danas građane da prijavljuju nasilje, dodajući da će mobilni timovi nastaviti da pružaju pomoć porodicama žrtava u Žitištu kako na terenu tako i u centru za sociijalni rad.

VUČIĆ O NOVIM MERAMA U BORBI PROTIV NASILJA: Uvodimo nova krivična dela - SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE i PROGANJANJE! (FOTO)

- Želim da još jednom pozovem sve da uvek prijave nasilje. Da prijave bilo čije ponašanje koje može da dovede do ovako nečega - rekao je Vulin dodajući da je tragedija prošla, ali da posledice nisu i da zato postoje centri za socijalni rad i čitav sistem.

Vulin je, posle sastanka sa pokrajinskim sekretarom za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predragom Vuletićem, načelnikom Srednjobanatskog okruga Dušanom Šijanom, predsednikom opštine Žitište Mitrom Vučurevićem i direktorima centara za socijalni rad u Žitištu, Zrenjaninu i Novom Sadu, rekao da su centri obišli sve porodice žrtava sa kojima su razgovarali više puta i to u skladu sa njihovim potrebama.

Kako je rekao, neće se prestati sa pružanjem pomoći ni povređenima, ali ni očevicima, odnosno svim porodicama žrtava i onima kojima je pomoć neophodna.

On je istakao da je nemoguće da u opštini veličine Žitišta niko nije znao da čovek koji je izazvao tragediju poseduje automatsko oružje i da baš niko nije mogao da javi policiji ili nekom drugom organu da ima automatsko oružje u svom posedu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Da li je moguće da smo toliko otupeli na opasnost i da baš niko u tome nije video problem. Da li je moguće da se svi osećaju kao da je to nečiji drugi problem - zapitao se Vulin apelujući na sve da prijave svakom organu takvo ponašanje.

Prema njegovim rečima, građani takve osobe mogu da prijave centru za socijani rad, lekaru, prosvetnom radniku, policiji i tužilaštvu.

SOCIJALNI RADNICI TVRDE: Siniša Zlatić nije percipiran kao nasilnik

On je istakao i da svako od tih organa ima obavezu da registruje i prijavi nadležnom organu bilo kakvo ponašanje i bilo kakvu opasnost s kojom može da dovede do strašnih posledica. Vulin je podsetio da je održan sastanak na nivou Vlade Srbije na temu porodičnog nasilja dodajući da će biti promena u zakonodavstvu.

Ministar je, međutim, ukazao da promene u zakonodavstvu neće biti dovoljne ukoliko svi budemo prihvatali da je nasilje nešto što može da se desi, da ne mora da se prijavi , da oružje ili bilo šta slično je zapravo privatna stvar porodice i pojedinca i da svako treba da okrene glavu i gleda samo svoj problem i svoju kuću.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Nema tog zakona koji može uvesti u svaku kuću u Žitištu ili u Beogradu policajca ili socijalnog radnika ili koji može od nas da napravi ljude ako mi to prestanemo da budemo - rekao je Vulin dodajući da moramo da prijavljujemo nasilje i da budemo jedni uz druge.

NEVIĐENO NASILJE: Nakon svađe, PRETUKAO celu PORODICU!

Podsećajući da su formirani mobilni timovi koji nastavljaju da razgovaraju sa ljudima, kao i da je obezbeđeno sve što je potrebno da i ubuduće žrtve trageđe u Žitištu ne ostanu same i da imaju kome da se obrate, Vulin se zahvalio pokrajinskoj vladi, organima Skupštine opštine Žitište, ali i centrima za socijani rad Žitište, Zrenjanin i Novi Sad, na pomoći i što su sve vreme bili sa porodicama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dexi

    20. jul 2016 | 15:35

    A sta ministre kada se DOKAZE da je u razvodu zena LAZNO prijavila sve ??? A dete zloupotrebljeno !!! To nikom nista jel ???

  • Olivera

    20. jul 2016 | 15:48

    Gospodine Vulin koliko je u praksi tako?Sto se tice prijave gradjana isto.Da li ce iko da prijavi bilo sta ako je taj nasilnik da kazem -dobar - a ne ono sto jeste sa OUP-om? Zasto da sebe i svoju porodicu stavljaju u opasnost od istih nasiilnika?Ko im sta garantuje?

  • olalaaaa

    20. jul 2016 | 15:43

    zene prijavljujte nema terora ta moda je iscezla za sva vremena prijavljujte nasilje drugih na vas van kucnog kruga ne plasite se kako se ne plasi onaj sto vas maltretiraaaa bog u pomoci svim zenamaaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA