≫ 

SKANDAL: Gugl premestio najveću srpsku svetinju sa Kosova, manastir Dečane - kod Leskovca! (FOTO)

Jedna od najvećih srpskih svetinja bila je juče premeštena za više od 200 kilometara istočno od mesta gde se zaista nalazi, da bi danas greška bila ispravljena

  • 4

Neverovatna stvar se desila juče. Naime, manastir Visoki Dečani iz još uvek nepoznatog razloga na aplikaciji "Gugl maps" premešten je na oblast u blizini Leskovca!

PRIPRAVNOST PODIGNUTA, KFOR ČUVA MANASTIRSKU ZEMLJU: Uoči protesta u Dečanima povećano prisustvo policije

Međutim, brzom reakcijom igumana Visokih Dečana oca Save Janjića, greška je jutros ispravljena. Naime, na Gugl mapama manastir Visoki Dečani jutros se ponovo nalazi na svojoj pravoj lokaciji kod Peći na Kosovu i Metohiji.

Takođe su vraćene i fotografije manastira.

Podsetimo, juče je sve šokiralo kada se u pretrazi Gugl mapa ukuca "Manastir Visoki Dečani", što aplikacija automatski upućuje na naizgled praznu lokaciju u neposrednoj blizini Leskovca, umesto kod Peći na Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Albanski istoričari najavili tužbu zbog povratka zemlje Visokim Dečanima

Dakle, jedna od najvećih srpskih svetinja bila je premeštena za više od 200 kilometara istočno od mesta gde se zaista nalazi.

Otac Sava uputio je odmah molbu svim ljudima dobre volje da pišu Guglu (opcija feedback, Google maps) i da traže da se manastir Visoki Dečani upiše na svojoj originalnoj lokaciji, napominjući da je lokacija važna usled prvih referenci koje zainteresovani treba da dobiju prilikom pretrage i, samim tim, otežana je poseta ovom spomeniku srpske kulture pod zaštitom Uneska.

Pozivamo vas da nam u komentarima ostavite šta mislite da je razlog ove greške.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DR

    24. jul 2016 | 07:31

    Mogu Ameri da imaju najnovije tehnologije, ali za geografiju su "trube"!!!!!!

  • Sremac

    24. jul 2016 | 10:44

    To je mozda svetinja za vernike a za obicne ljude to su Objekti od kulturno istorijskog znacaja koje su podigli srednjevekovni despoti da bi ostavili trag o svojoj moci. U Srednjem veku strah od Boga i Bozije kazne bio je veliki pa su gradili Crkve umesto recimo Piramide ali motivi su isti i njihova gradnja je skupo kostala ne samo u novcu vec i zivotima onih koji su ih gradili. Svakako su trag o postojanju Srba na ovim prostorima i treba ih cuvati,ali nisu nikakve Svetinje koje kad hod neko oominje trena da se trese cela nacija. Srpske Svetinje su: Nikola Tesla,Mihajlo Pupin,Ivo Andric,Paja Jovanovic,Novak Djokovic....

  • Pele

    24. jul 2016 | 07:35

    Nije istina,proverio.Šta pričate?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA