≫ 

Prvi čovek narko-klana "Amerika" iz Srbije otputovao u SAD!

Sa njim nije obavljen tokom boravka u Srbiji nijedan informativni razgovor, jer je on u Srbiji potpuno slobodan čovek i protiv njega se ovde ne vodi nijedan postupak, iako je poznat i srpskoj, ali i svetskoj policiji

  • 5

Prvi čovek narko-klana "Amerika" koji švercuje kokain iz Južne Amerike u Evropu, Mileta Miljanić (56), otputovao je nedavno iz Beograda za Ameriku kao slobodan čovek, dok je njegov najbliži saradnik Zoran Jakšić uhapšen juče u Peruu.

FILMSKO HAPŠENJE NAJTRAŽENIJEG SRBINA NA SVETU: Specijalci ga jurili devet godina, a onda je ovako PAO! (VIDEO)

On je od 2010. godine bio u italijanskom zatvoru, zbog šverca 10 kilograma kokaina iz Urugvaja u Veneciju u aprilu 2009. godine, ali je zbog dobrog vladanja pušten ranije iz zatvora.

- Odmah posle izlaska na slobodu otputovao je u Grčku, ali se zatim pojavio i u Srbiji. Bio je kod svoje porodice u Barajevu, a zatim je avionom otputovao za Ameriku - kaže za u MUP Srbije.

ŠARIĆU SUDE PO BLAŽEM ZAKONU: Sud mu oprašta PET godina robije?

Sa njim nije obavljen tokom boravka u Srbiji nijedan informativni razgovor, jer je on u Srbiji potpuno slobodan čovek i protiv njega se ovde ne vodi nijedan postupak, iako je poznat i srpskoj, ali i svetskoj policiji. U Srbiji je Miljanić hapšen samo jednom, i to u akciji "Sablja", ali protiv njega tada nije pokrenuta istraga, pa je ubrzo pušten iz pritvora.

Miljanić je državljanin Amerike, pa samim tim je iz zemlje otputovao bez ikakvih problema.

SRBI ŠVERCOVALI 3,5 TONE KOKAINA: Španska policija uhapsila krijumčare droge, među kojima su bivši SRPSKI VOJNICI!

Prvi veliki narko-biznis koji se vezuje za Miletu Miljanića je šverc 114 kilograma kokaina u Atinu, zbog čega je 2004. godine uhapšen u Švajcarskoj, a zatim izručen grčkim vlastima. U grčkom zatvoru je zbog toga proveo  pet godina.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

SRBIN VOĐA NARKO-BANDE U ČESKOJ: Krio je drogu vrednu više od 36 MILIONA EVRA! (FOTO)

Zoran Jakšić (57), najbliži Miljanićev saradnik, uhapšen je juče pod sumnjom da je bio finansijer i organizator narko-klana "Amerika" koja je švercovala kokain u Evropu, vršila otmice i imala svoje plaćene ubice. 

Jakšić je koristio čak 46 lažnih identiteta i 10 različitih pasoša. Njega traži nekoliko zemalja, a za njim je raspisano čak 25 međunarodnih zahteva. Spremao se da pobegne u Ekvador kada je i uhapšen. Tokom hapšenja nije pružao nikakav otpor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mita

    24. jul 2016 | 17:26

    Nije udba nego DEA najveci diler droge na svetu

  • realno

    24. jul 2016 | 14:28

    Narko bosa pustili iz zatvora zbog dobrog vladanja, nema, ovaj svet je dosao do kraja, ne gine nova revolucija mora se ponovo iz pocetka

  • Gacko

    25. jul 2016 | 19:23

    Svaka cast i sve najbolje;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA