ZUKORLIĆ RADI NA PROGRAMU PROTIV NASILJA: "Da se zlo ne proširi na naš region"

Zukorlić je izjavio da se užurbano radi na izradi programa protiv nasilja, koji ima preventivni cilj da se talas napada i nasilja ne proširi i na naš region

  • 5

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić izjavio je danas da radi na izradi programa protiv nasilja, koji ima preventivni cilj da se taj talas ne proširi i na naš region, te da će ga ponuditi i premijeru Aleksandru Vučiću.

"SAV KRVAV ULETEO JE U DVORIŠTE I POVIKAO - UBI ME SIN!": Stravični vapaj nemoćnog deke Dragoljuba R.

Zukorlić je na TV Pink rekao da se njegov glavni utisak posle događaja u Nici, Minhenu odnosi na nužnost "zajedničkog političkog ustanka u pravcu posebnog programa i tima za pacifizacije društva".

– Nema ničeg opasnijeg od legalizacije nasilja. Moramo krenuti u susret tome i moramo krenuti od našeg parčeta neba i zemlje. Aktivno radim na tom programu, nama je potreban tim i program i ja ću to da ponudim premijeru. Moramo krenuti u obračun preventivno protiv kulture nasilja –  rekao je Zukorlić.

"TAJ ČOVEK ME JE DRŽAO IZNAD MOSTA I URLAO - POBIĆU VAS SVE!": Jeziva ispovest dečaka iz Beograda

Kaže da to nema nikakve veze sa verom, već isključivo sa novom kulturom nasilja, koja iz ekstremističkih krugova islama regrutuje ljude kada su im potrebni, a da Srbija treba da bude pametnija i da krene sa celovitim programom koji bi sadržao i medijski i obrazovni segment.

– Moramo delovati preventivno i kroz decu i kroz mas komunikaciju da ne dopustimo da se u našoj regiji taj virus proširi – rekao je Zukorlić i naglasio da samo jednim širokim frontom možemo da se izborimo sa tim.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Govoreći o dešavanjima u Turskoj, Zukorlić je naveo da je i za Balkan i za Bliski istok veoma bitna stabilnost Turske i da bi bilo dobro da političari u Srbiji i u regionu to na taj način posmatraju.

PRIJAVLJUJTE NASILJE, SISTEM JE SPREMAN DA ZAŠTITI GRAĐANE: Aleksandar Vulin poslao poruku iz Žitišta

– Svaka destibilizacija Turske bila bi destabilizacija regije. Moja glavna zabrinutost te večeri kada je pokušan puč, video sam u slučaju njegovog uspeha izlivanje Sirije do Bugarske. Ne bi se to završilo uspehom puča, čovek koji ima više od 50 odsto podrške naroda, nikakva vojna hunta ne može vlast sa toliko legitimiteta da skloni sa scene – rekao je Zukorlić.

On je rekao i da bi odbio eventualni predlog mandatara Vučića da bude minister prosvete, navodeći da je odlučan da pomogne premijeru u pogledu reforme obrazovanja i da misli da to može više sa pozicije predsednika skupštinskog odbora.

Neću da budem ministar, jer želim da dokažem da je i parlament bitan. Polako mi se ostvaruje ideja da dokažem da je parlament najbitniji – rekao je Zukorlić, koji je poručio mandataru i onom ko će se baviti pitanjem obrazovanja da nema nikakve budućnosti, niti jedne reforme bez temeljite reforme obrazovanja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    25. jul 2016 | 13:27

    Za pohvalu

  • 1389 M=7777

    25. jul 2016 | 13:36

    Kuku nama, pa zar je ovaj u vladi.

  • Milan

    25. jul 2016 | 13:48

    Na žalost ni Vučić a još manje ovaj znaju šta je potrebno učiniti sa obrazovanjem suštinski kako bi ono bilo bolje. Sa druge strane najgore je što savetnici Vučića verovatno vode reformu u lošem pravcu. Dualno obrozavanje za naš sistem školstva je pogrešan imza srednje stručne škole sa ovskvom privredom privatnici će samo iskorišćavati decu bez ikakve kontrole škole jer joj to neće biti omogućeno na pravi način. Sa druge strane dokle god prosvetni radnik ne bude bio plaćen dobro i dokle god nema nikakva prava, već sva prava imaju deca i roditelji nema ništa od reforme. Dokle god prosvetni radnik popunjava razne obrasce, planove, tabele, evidencije trošeći svoju energiju nema ništa od napredka.Potrebna je reforma programa i izbacivanja nepotrebnih predmeta u srednjim stručnim školama, smanjivanja broja djaka i omaoćavanje da nastavnici posebno stručnih predmeta i prakse imaju sve ono što im je neobhodno za pravi rad i edukaciju. Potrebno je podsticati učenike i za vreme školovanja a i dati garencije od strane države da će najbolji imati stipendije i posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA