≫ 

RADOVI ĆE TRAJATI JOŠ DVE NEDELJE: Petlja Vodanj zatvorena, alternativa Kolari i Umčari (FOTO)

Ova "ukleta" raskrsnica ukršta se sa lokalnim putevima, a najčešći uzrok svih nezgoda je nepoštovanje dosadašnje signalizacije i prava prvenstva prolaza

  • 1

Na prilazu gradu, na obilaznici između Smedereva i Petrijeva, i dalje traju radovi na uređenju raskrsnice koja je godinama važila za crnu tačku u saobraćaju. Zbog toga je saobraćaj preusmeren, za izlaz sa auto-puta za Smederevo petlja Vodanj je zatvorena, alternativa su Kolari i Umčari.

Radovi na obilaznici oko Petrijeva neće biti gotovi u planiranom roku, do kraja jula, pa će novi kružni tok na ovoj raskrsnici biti pušten u saobraćaj polovinom avgusta. Podsećamo, ova "ukleta" raskrsnica ukršta se sa lokalnim putevima, a najčešći uzrok svih nezgoda je nepoštovanje dosadašnje signalizacije i prava prvenstva prolaza. Kružni tok će kompletan saobraćaj na ovoj vrlo prometnoj raskrsnici regulisati na efikasniji način.

Izvođač radova je Preduzeće za puteve "Beograd". "Putevi Srbije" ceo posao finansiraju sa 30 miliona dinara, a sa tri miliona dinara učestvuje i Grad Smederevo.

I gradonačelnica Smedereva, Jasna Avramović zamolila je za strpljenje sve one koji koriste ovaj pravac jer je "zbog problema tokom izvođenja, dinamika radova nešto drugačija, pa će trajati ukupno 45 dana".

Foto: Kabinet gradonačelnice Foto: Kabinet gradonačelnice

 

Ona je ovom prilikom istakla i nesvakidašnji gest dvojice Smederevaca, Gorana Savića i Dejana Petkovića, koji su poklonili deo svojih parcela za novi kružni tok.

- Oni su prošle godine potpisali eksproprijaciju u korist države bez nadoknade. To je lep, pažnje vredan i čini mi se, danas ne baš tako čest gest – kaže Jasna Avramović.

Foto: Promo Foto: Promo

Ona je podsetila da Smederevo ima još jednu crnu tačku.

ZA IZLAZ SA AUTO-PUTA ZA SMEDEREVO: Petlja Vodanj zatvorena, alternativa Kolari i Umčari (FOTO)

- Jedan problem smo rešili, ali imamo još jednu veliku raskrsnicu, takozvanu "Kolarsku obilaznicu" koja je sledeća na redu - kaže gradonačelnica i najavljuje da će nastojati da se u skorije vreme pokrene i izgradnja kružnog toka na potezu Smederevo - Kolari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA