≫ 

STIŽU STROŽE KAZNE ZA PEDOFILE I SILOVATELJE U SRBIJI: Razmatraće se i uvođenje KASTRACIJE, ako neko podnese inicijativu!

- Ukoliko neko podnese zvaničnu inicijativu da se uvede hemijska kastracija, naša Radna grupa će to sa pažnjom razmotriti - kažu u Ministarstvu pravde

  • 8

Nakon niza brutalnih ubistava i silovanja dece u Srbiji, sve se češće mogu čuti zahtevi za uvođenje hemijske kastracije u našoj zemlji. Kako saznajemo, zvaničnu inicijativu iliti predlog u vezi sa njenim uvođenjem, još niko nije podneo a ukoliko do toga dođe, u Ministarstvu pravde kažu za Telegraf, da će njihova Radna grupa sa pažnjom to razmotriti.

U međuvremenu, Radna grupa Ministarstva pravde koja je zadužena za Krivični zakonik radi na njegovim izmenama i dopunama kako bi silovatelje i pedofile stigle strožije kazne.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- U toku je rad radne grupe zadužene za Krivični zakonik u cilju definisanja i uvođenja strožijih mera za krivična dela protiv polne slobode. Kada nacrt teksta bude završen, javnost i svi zainteresovani će biti u prilici da se upoznaju sa tekstom izmena na internet prezentaciji našeg ministarstva - kažu za Telegraf u Ministarstvu pravde.

VUČIĆ NAJAVIO: Maksimalne kazne za silovanja i obljubu!

I premijer Srbije u tehničkoj Vladi Aleksandar Vučić najavio je žestoku brobu sa nasilnicima i siledžijama, rekavši da im ne bi bio u koži zbog toga. On je precizirao i da će se povećati minimalne i maksimalne kazne za obljubu nad deteteom, obljubu nad nemoćnim licem i silovanje. Takođe, premijer je najavio i da će seksualno uznemiravanje i seksualno proganjanje biti proglašeno krivičnim delom.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

SRBIJA TRAŽI SMRTNU KAZNU ZA MONSTRUMA KOJI JE SILOVAO I UBIO ANĐU (3): Jedan od najvećih srpskih umova mislio je drugačije!

Međutim, zbog male Kaje, Tijane Jurić, zbog Ivane Podraščić, zbog male Anđe iz Vratarnice kod Zaječara za kojom je ovog meseca plakala Srbija i još mnogo ovakvih primera, narod traži i uvođenje hemijske kastracije... Razlog više za nju jeste i najnoviji slučaj iz Niša gde je prošlog vikenda uhapšen Ljubomir D. (82) koji je sipao rakiju u sok devojčici od osam godina, omamio je pa silovao. 

Foto-ilustracija: Profimedia/Bod zlomu Foto-ilustracija: Profimedia/Bod zlomu

Iako su pojedini borci za ljudska prava protiv kastracije sa obrazloženjem da to nije po našem Ustavu, Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće kaže za Telegraf da bi trebalo razmišljati o uvođenju hemijske kastracije za pedofile.

- Mnoge zemlje imaju hemijsku kastraciju jer se većina silovatelja kada izađe iz zatvora vraća odnosno ponovi delo. U većini zemalja zakoni su takvi da je potrebna saglasnost osobe koja treba da se kastrira, međutim, ima slučajeva i gde oni sami traže jer ne mogu da kontrolišu nagon - kaže Vesna Stanojević i dodaje da na duže staze ovkva mera daje rezultate.

AJDE, PILE BAKINO, USTANI, AJDE DA TE VODIM KUĆI: Najpotresnija scena na sahrani male Anđe

Hemijska kastracija predstavlja medicinski treman injekcijama, čime se potiskuje seksualni nagon. Reč je o androgenim blokadama koje se daju na šest meseci i koje sprečavaju da se ponovi seksualni akt.

Hemijska kastracija koristi se u nekoliko država SAD-a. Ovu kaznu za prestupnike koji drugi put ponove ovakvo delo prva je 1996. godine uvela Kalifornija. U Evropi je nekoliko država dozvolilo a među njima su Makedonija, Poljska, Češka, Nemačka, imaju je i Estonija i Moldavija, a od 26. jula ove godine i Turska...

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vet.

    30. jul 2016 | 08:40

    Ne hemijska, nego hirurška kastracija. Kod hemijske ako ne primi bocu na vreme eto ga opet po starom , a ovako za ceo život sec i nema ih više, a ne jos i da se razmnožavaju

  • Cuka

    30. jul 2016 | 09:57

    @.uf..bravo za komentar!.ali 60-tih..godina kastracija nazivala se (strojenjem)i koliko se ja prisecam moj otac je kastrirao veprove da bi ih prodavao! Ja se pitam moze li neko razumeti (roditeljski bol).alo bre on je silovao 3-nje.dete..kakva kastracija ce njega popraviti!.moji roditelji su izgubili 66-godine.sina od 9-god.covek koji ga je ubio u ono vreme je imao najjaceg advokata u beogradu koji je doneo odluku da se mojim roditeljima novcano isplati sin.!pa dali majke nose 9-mes..i radjaju za bolesnike!.deca su nevina!..i zato kakva kastracija !treba se idiot jos toviti!omoguciti mu bolji zivot!.a sta je sa roditeljskim bolom!.zar se to treba shvatiti i tolerisati (normalnim).prisecam se moga oca..u onim najtezim trenucima spreman je bio na sve!ali zakon nije bio na njegovoj strani(izgubio si dete imate jos jedno )ljudi taj bol se nosi do kraja zivota..!zasto da stradaju neduzna deca?.zasto roditelji da zive celog zivota u tugi i bolu dete koje ostalo od toditeljske ljubavi moze samo sanjati!.oni su puni tuge a njihova tuga smanjice se kada (nema onoga sto je ubio moje dete).

  • Svetlana

    6. avgust 2016 | 16:37

    ZA PRDOFILE PRAVA STVAR KASTRACIJA!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA