Dodik i Izetbegović postigli dogovor?

Izetbegović je u petak izjavio da smatra da se predsednik Republike Srpske Dodik "igra vatrom" planiranjem referenduma o Danu Republike Srpske, koji bi trebalo da bude održan 25. septembra

  • 4

Na sastanku u Istočnom Sarajevu predsednika RS Milorada Dodika i premijerke Željke Cvijanović sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i predsedavajućim Saveta ministara Denisom Zvizdićem postignut je dogovor o mehanizmu koordinacije i potpisano Pismo namere za kreditni aranžman sa MMF-om, javila je RTRS.

KO IMA JAČU VOJSKU, SRBIJA ILI HRVATSKA? Evo šta kažu stručnjaci

Navodi se da će na ovaj način evropski put BiH biti odblokiran, javila je RTRS.

Sastanak predsednika RS i lidera SNSD-a Milorada Dodika sa predsedavajućim Predsedništva BiH i predsednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem počeo je nešto iza 14 sati u restoranu "Barka" u Istočnom Sarajevu, prenosi Fena.

HRVATSKI MINISTAR PRETI SRBIJI: Prestanite s propagandom koja liči na 90-te i MILOŠEVIĆA, inače nema ništa od EU!

Banjalučki mediji podsećaju da je prvobitno najavljeno da će sastanak biti održan u Administrativnom centru Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, a da je u međuvremenu došlo do promene lokacije, pa se on održava u restoranu u tom gradu.

Domaćin sastanka je šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU Lars-Gunnar Vigemark, a prisustvuju mu i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović i predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić.

Državljani Srbije uhapšeni u Makedoniji zbog droge

Dodik je u subotu izjavio da se radi jedino o poštovanju prema ambasadoru EU koji pokušava da održi taj sastanak.

- Što se mene lično tiče, imao sam jedan razgovor sa Mladenom Ivanićem i tu se uspostavila jedna dobra konstrukcija da se putem zajedničkog koordinisanja nas iz Republike Srpske i Ivanića pokušaju obezbediti određena poboljšanja - rekao je Dodik.

HOROR U NASELJU SREDOREK: Manijak ZAKLAO POLICAJCA koji je intervenisao zbog porodičnog nasilja!

Izetbegović je u petak izjavio da smatra da se predsednik Republike Srpske Dodik "igra vatrom" planiranjem referenduma o Danu Republike Srpske, koji bi trebalo da bude održan 25. septembra.

Putin u Sloveniji obišao spomenike ruskim vojnicima, ali PRAVI RAZLOG POSETE JE NEŠTO SASVIM DRUGO!

- On uvek pokušava da podigne crtu onoga što je dozvoljeno u ovoj zemlji i što je prihvatljivo za međunarodnu zajednicu. Ako pređe tu liniju, to neće proći bez posledica - rekao je Izetbegović za AFP, a preneli banjalučki mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    31. jul 2016 | 19:55

    Dogovor kucu gradi

  • Maxmen

    31. jul 2016 | 19:49

    Ma samo u BiH se politicka pitanja resavaju u kafanu.Znate li onu... Ej kafanoooo mukoo,ej zivote moja tugoo.

  • Borko

    31. jul 2016 | 18:53

    Budi pametan i dalje ne daj da te prvare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA