OVO JE UBICA: Evo kako izgleda KOMARAC koji prenosi MALARIJU (FOTO)

Komarac koji prenosi malariju postoji i u našoj zemlji, ali nekoliko decenija unazad on nema parazita ove bolesti u sebi. Ali, u slučaju da ovaj komarac ujede zaraženu osobu, i sam će se zaraziti i postati UBICA OPASAN i po sve nas!

  • 8

Malariju, kojom su zaražena trojica migranata u Srbiji, prenosi komarac iz roda anofeles (Anopheles), koji je u narodu i među stručnjacima poznat kao malarični komarac. 

STRAŠNA VEST: Čovek ZARAŽEN MALARIJOM pobegao iz bolnice, LUTA BEOGRADOM!

Ovaj komarac postoji i u našoj zemlji ali nekoliko decenija unazad on nema parazita malarije u sebi, pa samim tim nije ni zarazan.

DA LI SRBIJI POSLE 52 GODINE PRETI MALARIJA? Stručnjaci na oprezu zbog migranata

Međutim, u slučaju da ovaj komarac ujede zaraženu osobu (u našem slučaju zaraženog migranta), sam će se zaraziti i postati UBICA OPASAN i po sve nas. Inače, malariju prenose ženke ovih krvopija koje se hrane krvlju.

Foto: Wikipedia/ Foto: Wikipedia/

Na grčkom anofeles znači štetan, iliti škodljiv.

Telegraf je objavio tekst da u Srbiji boravi trojica migranata koji su zaraženi malarijom, od kojih je jedan pobegao iz karantina Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije

Foto: Wikipedia/Ute Frevert Foto: Wikipedia/Ute Frevert

Poslednji odomaćeni slučaj malarije u Srbiji zabeležen je 1964. godine u Kraljevu. Od tada do danas registrovani su samo uvezeni, odnosno malariju su u Srbiju donosile osobe koje su dolazile iz područja u kojima ona nikad nije iskorenjena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Legija

    2. avgust 2016 | 13:49

    Dobro je da ste stavili sliku tog komarca, sada cu obratiti paznju pogotovo nocu... -. -

  • Vlada

    2. avgust 2016 | 13:14

    A obican komarac da ujede osobu koja je zarazena HIVom i onda ujede neku drugu osobu da li moze da prenese HIv ili ne

  • stvarno?

    2. avgust 2016 | 21:44

    Opet izmishljaju bolesti kako bi farmomafija zgrtala pare a politichari krali pare s izgovorom " troshkovi zaprashivanja i prevencija vakcinom" sad ce se oojaviti vakcine protiv malarije. I bice obaveza da se deca spricaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA