HRVATI STEŽU OBRUČ: Zabranili antiratni protest zbog "slavljenja Oluje" u Zagrebu

Organizatori zabranjenog antiratnog protesta su ocenili da je reč o kulminaciji već poznate prakse policije u onemogućavanju održavanja "politički nepodobnih javnih okupljanja"

  • 26

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske zabranilo je za danas zakazano održavanje mirnog okupljanja pod nazivom "Antiratni protest povodom slavljenja ratne pobjede“ na centralnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića, saopštili su "Slobodarski aktivisti", koji okupljaju više nevladinih organizacija iz Zagreba i Beograda.

ČEGA SE PAMETAN STIDI... Hrvatska slavi 21. godišnjicu OLUJE i progona Srba!

Zbog te zabrane, kako su najavili, oni će danas u 18 sati organizovati "mirnu protestnu akciju" u kojoj će učestvovati organizacije Centar za žene žrtve rata - Rosa (Zagreb), Žene u crnom (Beograd), Ženska mreža Hrvatske, Srpski demokratski forum (Zagreb), Slobodarski aktivisti (Zagreb), Centar za građansku hrabrost (Zagreb).

Organizatori zabranjenog antiratnog protesta su ocenili da je reč o kulminaciji već poznate prakse policije u onemogućavanju održavanja "politički nepodobnih javnih okupljanja".

- Obrazloženje rešenja koje se zasniva na argumentu bezbednosti ne može biti opravdano jer bi to značilo da policija ne može da obezbedi unapred najavljeno javno okupljanje građana - navodi se u saopštenju dostavljenom medijima i dodaje:

- Možemo konstatatovati da državna vlast ne funkcioniše, odnosno da je vlast u rukama nasilnih grupacija koje odlučuju o podobnosti javnih okupljanja.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gsfa

    4. avgust 2016 | 10:39

    Fasisti

  • Veselje

    4. avgust 2016 | 10:50

    Prošle godine dok su srbi kukali i kmečali da spuste zastave na 20 godišnjicu oluje i paradu u Zagrebu je došlo 42 diplomata jer je to slavlje oluje baš kao i alka odma posle nje postalo hrvatska kultura nepobedivosti i istorijsko slavlje i tradicja i.

  • Zagy

    4. avgust 2016 | 11:10

    Jaoooo ljudi moji kako je ovo divno ma uključila se cijela velikosrpska medijska mašinerija i propagande koja je 91g radila čuda u ispiranju mozga a i četnici ivojvode na vlasti pa hajde kažite šta je nije stvarno divno vidjeti i slušati je kako sada jedino što može je to da eto već 21g kuka i kmeči....NEPROCIJENJIVO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA