TRAMP ODAO DRŽAVNU TAJNU: Pogledao je strogo čuvani snimak i ODMAH ISPRIČAO ŠTA JE NA NJEMU (FOTO) (VIDEO)

Tramp je opisao "državnu tajnu" samo nekoliko dana nakon što je dobio pravo da dobija poverljive obaveštajne podatke

  • 6

Predsednički kanidat Republikanske stranke Donald Tramp ne prestaje da iznenađuje javnost svojim nesmotrenim izjavama. Naime, u sredu je živopisno opisao snimak koji je gledao, a na kojem iranski zvaničnici utovaruju novac iz aviona koje su poslale SAD.

Da li su Tramp i Putin "srodne duše" ili su u "bratskoj romansi"?

Novac je bio deo isplate, najavljene ranije ove godine, između SAD i Irana nakon decenijskog spora oko neisplaćenog dela para za oružje.

- Neću zaboraviti tu scenu od jutros. Iran, mislim da niste čuli ovako nešto nikada ranije, zapravo je obezbedio sve ove snimke preuzimanja novca iz tog aviona - rekao je Tramp tokom svog govora okupljenima na plaži Dejtona na Floridi.

Predsednički kandidat i tajkun je nastavio u svom stilu.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

- Tamo gde je avion sleteo, državna tajna, nema puno paparaca, da znate. Oni se ne snalaze tamo dobro. Ali, oni imaju savršen snimak, očigledno zabeležen kamerom Vlade, a na snimku ljudi uzimaju novac sa aviona. To je vojni snimak - kazao je Tramp.

Ali, ono šta je Tramp opisao ne poklapa se sa javno dostupnim snimcima. Ovo je izazvalo sumnju ili da je on izmislio ceo video, ili je obelodanio informacije na koje mu je nedavno odobren pristup nakon kanidature za predsednika SAD.

Tramp je opisao "državnu tajnu" samo nekoliko dana nakon što je dobio pravo da dobija poverljive obaveštajne podatke, privilegiju koju imaju dva kandidata glavnih političkih stranaka u SAD kako bi se pripremili bolje za mesto u Beloj kući.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA