≫ 

DANAS JE NAJVEĆI USTAŠA! A, verovali ili ne, Tompson je nekad čuvao koze i - SLUŽIO SRBE! (FOTO) (VIDEO)

Samo četiri godine pre stravičnog etničkog čišćenja Srba sa teritorije Hrvatske, jedan ugledni ugostitelj po imenu Marko Perković odlučio je da sa prvim granatama ostavi svoje konobarsko odelo u koje je, obučen, između ostalih, služio i Srbe lično, i obuče vojničku uniformu...

Kao i svake godine, 5. avgusta, promoter ustaštva i nacionalne mržnje, samozvani hrvatski pevač i nacionalista Marko Perković Tompson održao je i ove godišnjice Oluje koncert, ovog puta u Slunju na proslavi hrvatskog "Dana pobede". Pored koncerta bilo je drugih stravičnijih momenata kojima je jasno iskazivana mržnja prema Srbima, poput ustaškoh povika "Za dom spremni" i "Srbe na vrbe".

A verovali ili ne, nekad Tompson nije bio pevač i zbog prirode posla kojim se tada bavio morao je da služi, čak i - SRBE!

VELIKA SRBIJA NE POSTOJI JER SMO VAS SRAVNILI SA ZEMLJOM: Ovo ustaše poručuju Srbima danas! (FOTO)

I ove godine na 22. godišnjicu akcije "Oluja", Hrvatska je lupila još jedan šamar svim Srbima, a naročito onima koji su bili u koloni od 250.000 duša te 1995. godine, kada su proterani sa svojih vekovnih ognjišta.

"MORAMO DA ŽURIMO, JER ONI DOLAZE": Potresno svedočanstvo Jelene Kulović, žrtve "OLUJE"!

A samo četiri godine pre stravičnog etničkog čišćenja Srba sa teritorije Hrvatske, jedan ugledni ugostitelj po imenu Marko Perković odlučio je da sa prvim granatama ostavi svoje konobarsko odelo u koje je, obučen, između ostalih, služio i Srbe jer su tada i oni naseljavali Hrvatsku u velikom broju, obuče vojničku uniformu, uzme američku automatsku pušku po kojoj se i nazvao "Tompson", i ode da "brani" svoju zemlju Hrvatsku od Srba. Mahom stanovništva preko 60 godina starosti. Zaista junački podvig!

Foto: Tanjug/HINA/Tomislav PAVLEK Foto: Tanjug/HINA/Tomislav PAVLEK

Marko Perković rođen je, 27. oktobra 1966. godine u selu Čavoglave u Dalmatinskoj zagori. Ovaj "muzički marginalac" sve do 1991. godine čuvao je koze u podnožju Dinare u svom rodnom selu, a kada je došlo vreme da upiše školu, odlučio se za ugostiteljstvo. Pa je tako, kao i svaki konobar morao da poštuje onu "gost je uvek u pravu", kao i da služi čak i - SRBE!  A onda je vrli konobar sa gotovo nimalo istorijskog znanja, kao tinejdžer zavoleo svoju gitaru koju je dobio na poklon od oca, počeo da piše pesme koje su odgovarale tadašnjoj strukturi. A to kako piše pesme, prosudite sami - pre bi se moglo reći da "uspešno pozajmljuje rifove i ideje".

Predstavio se, a to čini i dan danas, kao rok (?!) pevač i kompozitor. Najbizarnije u celoj priči što su njegovi koncerti zaista jedni od najposećenijih u "Lijepoj njihovoj", iako su, sa druge strane, zbog ekstremno desnih, antisemitskih i neoustaških stavova, zabranjivani u nekoliko evropskih zemalja.

Foto: Tanjug/HINA/Tomislav PAVLEK Foto: Tanjug/HINA/Tomislav PAVLEK

Inače, za njegovog rodnog mesta, sela na reci Čikoli, Čavoglava, nije bilo na predratnim mapama, dok ga sam nije "opevao". I ta pesma postaje svojevrsna ustaška himna. U spotu žestokog ritma u grupi ljudi u maskirnim uniformama izdvaja se jedan dugokosi i krezubi mladić - naš vrli konobar Tompson, glavom i bradom.

Naravno, u međuvremenu je popravio zube i skratio kosu, pa preko braka sa hrvatskom pop zvezdom Danijelom Martinović pokušao da se probije na muzičku scenu, ali kako mu to nije baš pošlo za rukom, preorijentisao se na utaške tvorevine, i tako počeo da podilazi svakoj vlasti i peva za njih kad god je potrebno promovisati ekstremne stavove.

Danas je oženjen Sandrom sa kojom ima petoro dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kralj

    3. septembar 2016 | 11:52

    Pa svi hrvati su nekada služili Srbe,zato ih drma kompleks doživotno.

  • Hrvoje Pavelic

    4. septembar 2016 | 20:26

    Samo da vam kazem. Ja kao hrvat se ispricavam zbog ovakvih papaka koji ppstohe. On u Zg ne da ne moze, nego ga nece narod..ne mogu ga smisliti na severu hr. To juznije ga vole cut i ic na koncerte. A to je seljacki mentalitet..ne kao seljaci, neg ko vi srbi sto volite rec selci ;) inace Tompson je izuzetno pametan, uzima lovu od budala i pali mase. Mislim da bi za lepu svotu pevao i boze pravde.

  • notorious

    3. septembar 2016 | 11:49

    Lepo ga izreklamiraste! Čak sam i video pogledao. Onoliko koliko sam mogao, a da ne povratim!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA