DRPLJANIN DOBIO DOŽIVOTNU ZA UBISTVO POLICAJCA i 10 godina za pljačku pošte (FOTO)

Dve kazne za najtraženijeg makedonskog kriminalca

  • 1

Jedan od najtraženijih makedonskih kriminalaca, Almir Drpljanin ( 36 ) će iza rešetaka provesti ceo život. Pored doživotne kazne zatvora zbog ubistva policajca, njemu je sada Apelacioni sud u Skoplju preinačio kaznu sa 8 na 10 godina zatvora zbog pljačke kombija „Makedonske pošte“.

DEČAK (2) NAJMLAĐA ŽRTVA NEVREMENA U MAKEDONIJI: Poplave odnele 21 život, danas dan žalosti (VIDEO)

U novembru 2008. godine Drpljanin je sa još trojicom kriminalaca postavio zasedu i napao tim policijskih Afli u centru Skoplja. Tada je bio ubijen policajac Afrim Arifi ( 39 ), a dvojica policajaca su bila ranjena. Nakon zločina Drpljan beži i gubi mu se svaki trag, a zbog tog krivičnog dela u odsustvu je osuđen na doživotnu robiju.

Drpljanin je bio poznat policiji i po drugim krivičnim delima počinjenim u Skoplju i Tetovu. On je učestvovao u oružanoj pljački kombija „Makedonske pošte“ odakle je odneto 654.000 evra, a stoji i iza pljačke 200.000 evra iz vozila Komercijalne banke. Makedonska policija ga je tražila i zbog pljačke Prokredit banke u Skoplju odakle je ukrao 4,1 milion denara, kao i za pljačku zlatare „Isak“ u Tetovu.

Foto: Youtube/МАКЕДОНСКА ПОЛИЦИЈА Foto: Youtube/МАКЕДОНСКА ПОЛИЦИЈА

Na  bazi međunarodne poternice, kosovska policija mu je u julu 2012. godine ušla u trag i uhapsila ga u Uroševcu. U njegovom stanu je pronađena velika količina oružja, bombi, municije i deo zlatnog nakita ukradenog u Makedoniji. Nakon hapšenja, Drpljanin je smešten u zatvor u Uroševcu, odakle je pokušao da pobegne. Sa Kosova je ekstradiran krajem januara prošle godine, a u skopskom zatvoru Idrizovo će doživotno robijati. 

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA