≫ 

EKSPLOZIJE U TURISTIČKOM MESTIMA NA TAJLANDU: Poginulo najmanje 8 osoba, na desetine povređeno! (FOTO) (VIDEO)

Među žrtvama su i strani državljani, kako prenose lokalni mediji

  • 1

Više eksplozija odjeknulo je u najmanje četiri grada na Tajlandu tokom noći i jutros, pri čemu je ubijeno nekoliko osoba, dok ih je na desetine ranjeno, među kojima 10-ak stranaca u primorskom mestu Hua Hin, prenosi AP.

EKSPLOZIJA I POŽAR U VAŠINGTONU: Ima poginulih, traga se za nestalima! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Agencije jutros različito izveštavaju o broju poginulih u eksplozijama, pa tako Rojters navodi da su u eksplozijama ubijene dve osobe, a AFP da je usmrćeno četvoro ljudi u osam eksplozija.

Niz eksplozija pogodio je rano jutros i tajlandsko letovalište Surat Tani, gde je jedan od napada izveden ispred lokalne policijske stanice, posle proslave posvećene rođendanu kraljice, pri čemu je ubijena jedna, a ranjene dve osobe navodi RT.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Jutros je još jedna eksplozija ođeknula u oblasti Loma Parka, na ostrvu Puket, takođe popularnoj turističkoj destinaciji, i tom prilikom je jedna osoba ranjena, a mediji navode da je došlo do još jedne eksplozije na putu pored plaže u Patongu, takođe u blizini policijske stanice, dodaje ruski kanal.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tajlandska policija saopštila je danas da su niz eksplozija, koje su se dogodile u turističkim letovalištima u centralnim i južnim delovima zemlje noćas i jutros, činovi lokalne sabotaže i nemaju veze ni sa kakvom međunarodnom ekstremističkom grupom niti sa islamskim terorizmom, javljaju agencije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Među nastradalima ima i stranih državljana. Vlasti su objavile listu od 10 stranaca koji su ranjeni u eksplozijama u Hua Hinu, među kojima su državljani Austrije, Britanije, Holandije, Nemačke i Italije, a svi su prebačeni u lokalne bolnice.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U mestu Hua Hin povređena je 21 osoba.

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleks

    11. avgust 2016 | 22:06

    Treba odmah napomenuti, da te bombe već desetak godina postavljaju muslimanski teroristi sa juga Tajlanda gdje i živi muslimanska manjina. Takodje ta manjina dobija pomoć od braće terorista iz Malezije, Bangla Deša, Pakistana!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA