≫ 

POKVARIO VAM SE AUTO NA LETOVANJU U GRČKOJ: Evo šta OBAVEZNO treba da uradite!

- Ako dođe do kvara, naš član treba da nas pozove. Zatim, mi šaljemo garanciju nacionalnom klubu na čijoj je teritoriji naš član, klub stupa u kontakt sa njim i u najkraćem mogućem roku interveniše - kažu iz AMSS

  • 4

Kvar na automobilu i te kako može da pokvari odmor pogotovo u inostranstvu, a kako najviše Srba letuje u Grčkoj ovakvi problemi među našim vozačima prednjače na putu ka ili u toj zemlji. U slučaju ovakvih neprijatnosti najviše sreće imaju članovi Auto-moto saveza Srbije (AMSS) koji samo jednim pozivom ovoj hitnoj pomoći na putu, mogu da reše problem.

Članovi AMSS-a, naime, koji imaju paket članstva sa proširenim pogodnostima a koji na godišnjem novou košta 2.000 dinara, uvek mogu da računaju na šlepanje do radionice ili mehaničarske radnje, eventualno na popravku kvara na mestu gde je auto stao.

AMSS pogodnosti za vojne invalide i civilne invalide rata

Jovica Mitić iz Operativnog centra AMSS objašnjava za Telegraf kakva je procedura ukoliko naš vozač a njihov član ima problem na putu. On napominje da AMSS redovno izlazi u susret i vozačima koji nisu njihovi članovi, s tim da oni nemaju iste pogodnosti kao oni koji to jesu.

- Imamo dva paketa članstva. Jedno je osnovno, i ono našim članovima ne daje prava pomoći na putu u inostranstvu ali, u svakom slučaju, i njima možemo tako što im organizujemo pomoć na putu s tim što tu uslugu oni moraju da plate. Sa druge strane, naši članovi koji imaju proširene pogodnosti, stiču pravo na besplatno šlepanje u slučaju kvara do najbližeg servisa ili radionice, da u slučaju na besplatno šlepanje, ili otklanjanje kvara na licu mesta ako je neka lakša intervencija u smislu zamene točka, osigurača, sijalica... - objašnjava Mitić i dodaje da i u slučaju saobraćajnog udesa u inostranstvu njihov član uz policijski zapisnik ima pravo na besplatno šlepanje do mesta boravka.

Printksin: Youtube/Scruit Printksin: Youtube/Scruit

Otvoren AMSS CMV centar za proveru vozačkih sposobnosti (FOTO)

Sve ovo znači da svaki član AMSS koji ima prošireni paket u slučaju kvara treba da pozove operativni centar AMSS.

- Član je u obavezi da nas pozove. Zatim mi šaljemo garanciju nacionalnom klubu na čijoj teritoriji naš član ima problem. Klub na naš zahtev i garanciju postupa, stupa u kontakt sa članom, i u najkraćem mogućem roku interveniše. Vrlo je važno da član zna lokaciju na kojoj se nalazi kako bi ga što pre locirali. Mi smo na raspolaganju našim članovima 365 dana 24 sata ne samo u Grčkoj već i u svim drugim zemljama Evrope - kaže naš sagovornik.

IMALI STE UDES NA PUTU? Evo šta treba da uradite, a da prođete što jeftinije!

Foto: AMSS, Pixabay Foto: AMSS, Pixabay

Osnovni paket članstva u AMSS na godišnjem nivou košta 600 a prošireni 2.000 dinara, s tim da osnovni uvek može da se nadogradi. Osim u bilo kojoj poslovnici, svako član može postati i putem onlajn prijave, a članska kartica stiže na kućnu adresu.

- Svaki naš vozač bi trebalo da imalo tu člansku karticu kod sebe. Na taj način nikada na putu nije sam već uvek sa nama, a s obzirom na to sigurno je da će bezbedno stići gde je krenuo - napominje Mitić.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Na naše pitanje imaju li posla kada je reč o našim turistima koji idu put Grčke, on kaže da da:

- Ima. Zovu i iz Grčke, iz Crne Gore... Ima i vozača koji nemaju članske karuice. I njima izalazimo u susret, ali ne možemo da im pružimo besplatne usluge već ih usmeravamo u nacionalne klubove u zemlji u kojima se nalaze. U tom slučaju dobijaju pomoć ali pri komercijalnim cenama u zemlji u kojoj se nalaze.

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    18. avgust 2016 | 06:04

    Auto treba cuvati i odrzavati u svakodnevnoj upotrebi kako bi u svakom trenutku bio spreman da krene na put, bilo da se radi o starom ili novom autu.

  • Joj

    18. avgust 2016 | 11:03

    Osim ako nije bas nedelja. Meni nisu izasli u susret.

  • Srbin

    19. avgust 2016 | 06:49

    Dugogodisnji sam clan AMSS-e i mogu da kazem da sam izuzetno zadovoljan njihovom pomoci na putu bez obzira na vremenske uslove. I zato VELIKO HVALA AMSS-e.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA