POLICIJA NASTAVLJA S MODERNIZACIJOM: SAJ spreman da odgovori na sve izazove!

Specijalna antiteoristička jedinica je dobila 70 balističkih prsluka i 140 zaštitnih ploča

  • 19

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je danas prisustvovao uručenju donacije preduzeća "Jugoinport SDPR“ Specijalnoj antiteorističkoj jedinici (SAJ), poručio je da će MUP nastaviti da ulaže u policiju, kako bi ona bila moderno, efikasno i kvalitetno opremljena i spremna da obavi svaki zadatak koji se pred nju postavi.

Preduzeće "Jugoimprot SDPR" doniralo je SAJ-u 70 balističkih prsluka i 140 zaštitnih ploča, saopštio je MUP.

ANTITERORIZAM NA DELU: Ovako izgleda ODGOVOR SRBIJE onima koji joj žele ZLO!

Stefanović je dodao da će u narednoj godini biti nastavljeni projekti koji će omogućiti da sve jedinice policije imaju više opreme, oružja i tehnike, što će doprineti većoj zaštiti života policajca i povećanju njihove sposobnosti da izvrše svaki zadatak.

Specijalna antiteroristička jedinica je u prethodnom periodu pokazala izuzetnu osposobljenost i obučenost. Učestvovala je u različiti aktivnostima, od sprečavanja delovanja različitih organizovanih kriminalnih grupa do upada u narko laboratorije - rekao je ministar policije.

Foto: specijalne-jedinice.com Foto: specijalne-jedinice.com

Stefanović je naglasio da su pripadnici SAJ-a pokazali da su spremni da odgovore na sve izazove i da ne postoji situacija koju ne mogu da reše.

Naš zadatak je da omogućimo da njihova osposobljenost i opremljenost budu na nivou koji će osigurati maksimalnu zaštićenost njihovih života. Republika Srbije može da računa na njih, kao na ozbiljnu, udarnu silu u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala -istakao je Stefanović.

SRBIJA DOBIJA SUPERSPECIJALCE: Spajaju se SAJ i PTJ!

Zahvalivši preduzeću "Jugoimport SDPR“, ministar je ukazao da današnja donacija, predstavlja nastavak procesa modernizacije u opremanju SAJ-a i dobre saradnje policije i te kompanije.

Zamenik direktora "Jugoimport SDPR-a“ Branislav Prostran istakao je da će ta kompanija i ubuduće nastaviti da pruža veliki doprinos u opremanju policijskih i vojnih snaga.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Stefanović: SAJ i PTJ postaju jedna jedinica

Prostran je zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova i ministru Stefanoviću na povratnim informacijama o ponašanju oprema i sredstava, koje proizvodi "Jugoimport SDPR“, na terenu i u realnim uslovima, što kako je objasnio, omogućava da ta kompanija proizvodi bolju i kvalitetniju opremu, navodi se u saopštenju.

Pripadnici SAJ-a, u okviru uručenja donacije, izveli su pokaznu vežbu simulacije prilaza i dinamičkog upada u zabarikadirani objekat, koristeći donirane pancirne prsluke.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    14. avgust 2016 | 14:54

    Jel vas nije sramota da donaciju prsluka, osnovnu opremu policije, saopstavate kao vest??? E drzavo cime se ti dičiš!

  • Dabo

    14. avgust 2016 | 15:26

    Ovi momci rade za smesnu platu a trebalo bi da imaju naj manje 3000€ mesecno...

  • Moje S Ime

    14. avgust 2016 | 15:19

    Kakva li ce sreca da bude kada dobiju cizme. Pa to ce zurka da se pravi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA