Evo na koje sve GENIJALNE NAČINE vozači u Srbiji IZBEGAVAJU POLICIJU, i niko ne može da ih kazni!

Vozači u Srbiji koriste aplikacije putem kojih se međusobno obaveštavaju gde su patrole, ablenduju jedni drugima ukoliko ima ušuškanih policajaca, a i radio-stanice redovno prenose poruke čitaoca koji javljaju gde su saobraćajci

  • 38

Vozači u Srbiji dovijaju se na nekoliko načina kako bi izbegli policijske patrole koje vrebaju one nesavesne među njima. Kako bi izbegli kazne, koriste aplikacije putem kojih se međusobno obaveštavaju gde su patrole, zatim, ablenduju jedni drugima ukoliko ima ušuškanih policajaca, a i radio-stanice redovno prenose poruke čitaoca koji javljaju gde su saobraćajci

 

BOSANCI SMISLILI GENIJALNI NAČIN ZA IZBEGAVANJE POLICIJE: I zbog toga ih niko ne može kazniti

 

Naši vozači, naime, najviše se o patrolama informišu putem dve aplikacije. Jedna je "Naša patrola", koja samo tome i služi, a druga je navigacija www.waze.rs koja vozačima pruža mogućnost da ostave komentar i gde su gužve, saobraćajne nezgode, ali i gde su policijski punktovi.

 

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović , pre svega, podseća da je cilj policije da spreči vozače da čine prekršaje, a ne da ih kažnjava.

 

- Da li će vozač da uspori kad vidi policiju ili zato što mu neko ablenduje, svejedno je, bitno je da neko ne izazove saobraćajnu nesreću, da neko ne pogine.... Što se tiče aplikacija, tu ima jedan problem u vezi sa vožnjom u alkolisanom stanju ili pod dejstvom narkotika. Recimo, vozač koji je popio više nego što je trebalo, pre nego što sedne na motor otvori aplikaciju, vidi gde ima policija i onda sebi isplanira put od tačke A do tačke B, i stigne na cilj u alkoholisanom stanju - navodi Okanović.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

POKVARIO VAM SE AUTO NA LETOVANJU U GRČKOJ: Evo šta OBAVEZNO treba da uradite!

 

On je mišljenja da ne postoji mehanizam kojim se ovakve aplikacije mogu zabraniti. Usput, on podseća da bez obzira na sva ova pomagala,niko od vozača ne treba da zaboravi da postoje i mobilne policijske patrole, presretači...

 

- A, da li ovakve aplikacije utiču na smanjenje saobraćajnih nezgoda i nesreća, i napisanih kazni, trebalo bi da pokaže neko istraživanje, ali je definitivno da one ohrabruju vozače da voze smirenije - kaže Okanović.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

SVE ĆE BITI SNIMLJENO, VIŠE NIKO NEĆE MOĆI DA SE IZVUČE: Policija ima NOVE PRESRETAČE koji kontrolišu 6 TRAKA ODJEDNOM!

 

Inače, na ovaj način snalaze se i banjalučki vozači, koji su se organizovali u grupe i putem aplikacija i društvenih mreža.

 

Pogledajte alkotestiranje u našoj redakciji:

 

 

I, vozite bezbedno.

 

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gradjanin 84

    18. avgust 2016 | 18:46

    Kada bi policija bila u sluzbi gradjana mozda se ovakva sredstva ne bi koristila. Policija treba da prvo upozori a ne odmah da kzani. Naravno ovo ne vazi na vozace koji voze u alkoholisanom stannju ili koji cine tezi prekrsaj. Npr. komsija se vracao sa posla kuci. Zaustavi ga patrola i kaze gospodine ne radi Vam levo stop svetlo. Umesto da mu kazu popravite to oni mu napisu kaznu. Kako on moze da vidi ako mu neko ne ukaze na to da mu ne radi. A to sto njihova voziila jedva rade nema veze. Zato cu i dalje koristiti ove aplikacije i ablendovati drugim vozacima.

  • Goran

    18. avgust 2016 | 22:42

    A da malo opravite puteve???

  • ČEDA EKSER

    18. avgust 2016 | 20:00

    Dali je moguce da kod nas nema tolerancije brzine na radaru?Moj otac pre neki dan zaradio kaznu zbog prekoracenih 3km/h(vozio je 53km/h)!U Francuskoj,Svajcarskoj,Nemackoj toleracija je 10km/h to pouzdano znam zbog netacnosti radara i netacnosti brzinomera na vozilu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA