≫ 

PARADA PONOSA 18. SEPTEMBRA U CENTRU BEOGRADA, zvaće se "Ljubav menja svet"!

Ovogodišnji slogan beogradske Parade ponosa je "Ljubav menja svet" ,a organizatori traže od države da odlučno i nedvosmisleno stane na put svakom obliku homofobije i transfobije

  • 21

Šesta Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 12. do 17. septembra, a Prajd šetnja zakazana je za 18. septembar od Slavije do Trga Republike, saopštio je Beograd Prajd tim.

GEJ PARADA U BEOGRADU 18. SEPTEMBRA: Šetaće se od SLAVIJE do TRGA REPUBLIKE!

Ovogodišnji slogan beogradske Parade ponosa je "Ljubav menja svet" i, kako se ističe, predstavlja izraz solidarnosti sa LGBT zajednicom u Srbiji, regionu ali i celom svetu.

- Želimo da sa Parade ponosa u Beogradu 18. septembra pošaljemo podršku, razumevanje i poruke ljubavi svim LGBT ljudima koji žive u zemljama u kojima ne samo da nije moguće održati paradu, već zbog zakona koji postoje nije moguće živeti kao LGBT osoba - kaže se u saopštenju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iako je tokom protekle dve godine Parada ponosa u Beogradu protekla bez organizovanog nasilja, to nije dovoljno, kažu organizatori i dodaju da je neophodna snažna kampanja države koja će odlučno i nedvosmisleno stati na put svakom obliku homofobije i transfobije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Potrebno je da se LGBT osobama u Srbiji nedvosmisleno poruči da njihov život jednako vredan i da se stvori klima u kojoj će se svaka LGBT osoba osećati prihvaćeno i ponosno.

ĆUTANJE TE NEĆE ZAŠTITITI! Pokrenuta online kampanja kao podrška LGBT populaciji (VIDEO)

Države poput Irana ili Saudijske Arabije, u kojima se homoseksualnost kažnjava smrću, podsećaju nas da se sloboda stiče, a masakr u Orlandu je pokazao da je slobodu teško održati, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raspucin

    18. avgust 2016 | 13:04

    Nemam reci ,svaki kometar je suvisan

  • Саша

    18. avgust 2016 | 12:59

    Све су агресивнији сваке године. Стално нови захтеви. Нећемо ми обични грађани да живимо а да нас не оптужују. У демократији очигледно мањина малтретира већину.

  • Galenika

    18. avgust 2016 | 13:09

    Strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA