POČELE PRIPREME ZA NAJVAŽNIJU GRADSKU MANIFESTACIJU: "Smederevska jesen" u znaku privrede, poljoprivrede i turizma (FOTO)

Ove godine, posle dužeg vremena, učestvovaće gotovo sve seoske mesne zajednice

  • 1

Najznačajnija privredno-turistička manifestacija "Smederevska jesen" ove godine biće održana od 8. do 11. septembra. Ova 129. po redu manifestacija na koju su Smederevci izuzetno ponosni, biće, za razliku od prethodnih godina, drugačije koncipirana.

Ovo nam potvrđuje gradonačelnica dr Jasna Avramović koja podseća da se uspeh ove manifestacije vezivao za velike koncerte i nastupe pop i folk zvezda.

– Ove godine promovisaćemo ono što je najvažnije za sam grad, a to su privreda, poljoprivreda i turizam – kaže gradonačelnica.

No, to sve ne znači da dobre muzike, kvalitetnih izvođača i velikih koncerata neće biti. Naprotiv! Tri dana dobre muzike i za svakog ponešto – tako bi mogao da se opiše muzički deo manifestacije. Evo kako će to izgledati:

- Za nastupe muzičara raspisan je tender, a želeli smo da uključimo i naše grupe. "Alogija" će nastupiti u četvrtak, 8. septembra uz grupu "Ničim izazvan". U petak je "Amadeus". Naredne večeri je program u čast Jovice Petkovića, "Smederevo grade od starina", s tim što će se odvijati u dve etape. U prvoj će nastupiti Jasna Kočijašević, Dragica Radosavljević, Raša Pavlović i Nedžad Salković, a potom će publika na gradskom trgu moći da odsluša koncert narodne muzike u izvođenju Merime Njegomir i Marinka Rokvića. Na zatvaranju će pevati "Miligram" - objašnjava Jasna Avramović.

Foto: Promo Foto: Promo

U odabiru muzičkog programa učestvovali su vlasnici kafića i ugostiteljskih objekata, takođe su i sve ustanove kulture uzele učešće u kreiranju programa iz svog domena, a ove godine, posle dužeg vremena, učestvovaće gotovo sve seoske mesne zajednice. "Smederevska jesen" tradicionalno ima deo koji se zove "Seoska dvorišta". U Velikom gradu Tvrđave seoske mesne zajednice u etno-ambijentu predstavljaju tradiciju svojih sela.

- Očekujemo 23 ili 24 predstavnika sela, što je značajan pomak spram ranijih 14 - podseća Jasna Avramović. - To je dobro, jer mislim da je upravo tu jedan od većih kvaliteta manifestacije, tu praksu smo ustanovili još 2005. godine. Ovoga puta ćemo pokazati ono što je najvažnije.

U Smederevu od 1. septembra 30 gerontodomaćica brine o starijim sugrađanima!

Tradicionalno, Smederevsku jesen otvara privredna izložba, a kako kaže gradonačelnica, ove godine Smederevo zaista ima čime da se pohvali:

Foto: Promo Foto: Promo

- Za svega dve godine u Smederevu smo dobili sedam investitora, u tim kompanijama radi više od 3.000 ljudi i mislim da je važno da ih okupimo na jednom mestu i prezentujemo na takav način. Dosta ćemo raditi i na promociji grada, marketinškom delu, biće više promo-filmova, uključujući i onaj o Slobodnoj zoni koja je sada potpuno uređena. Turistička organizacija će imati svoje štandove i biće to priprema za aktivniji rad jer ih, kao što znamo, čeka ozbiljan zadatak da Smederevo prikažu kao grad velikog turističkog potencijala. Mislim da će i ova "Smederevska jesen" biti prilika da budemo dobri domaćini i pokažemo da je ovaj grad krenuo napred. Pokazaćemo dobru atmosferu, ovo je grad u kome raste standard, živi se lakše nego u nekim drugim mestima, kafići su nam puni od jutra do mraka i osmeh se polako vraća na lica naših sugrađana - kaže gradonačelnica.

Foto: Wikipedia/Pudelek Foto: Wikipedia/Pudelek

VEST DANA: Od ove nedelje u Smederevu NEMA NEZAPOSLENIH LEKARA!

Za 129. "Smederevsku jesen" Grad je predvideo budžet od 14 miliona dinara, ali finansijska konstrukcija će biti zaokružena tek kada pristignu odgovori na nedavno poslata pisama donatorima, koji imaju značajan udeo u obezbeđivanju sredstava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan djokovic

    30. avgust 2016 | 13:03

    Ja idem obavezno bolje od guce u guci vise nema ni G od guce ovo je brate pravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA