Erdogan lično tražio od Obame izručenje Fetulaha Gulena

Iz Vašingtona poručuju da su im neophodni jasni dokazi kako bi dokazali umešanost Gulena u neuspeli pokušaj vojnog puča

  • 4

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je lično tražio od američkog predsednika Baraka Obame da Ankari izruči muslimanskog verskog vođu Fetulaha Gulena.

Erdogan smatra da bi SAD, kao strateški partner Turske, trebalo da olakšaju izručenje Gulena, kog turske vlasti optužuju da je organizovao neuspeli vojni puč u toj zemlji prošlog meseca, preneo je Rojters.

- Lično sam pitao Obamu da izruči Gulena pre godinu dana. Pitao sam ga ponovo posle najnovijih događaja. Stvari se kreću u različitom smeru u našoj zemlji, a strateški partner ne bi trebalo da otežava posao svom partneru - rekao je Erdogan u Ankari.

Iz Vašingtona, s druge strane, poručuju da su im neophodni jasni dokazi kako bi dokazali umešanost Gulena u neuspeli pokušaj vojnog puča, koji je izveden 15. jula.

ERDOGAN: Putin je dragi prijatelj, značio mi je njegov poziv posle neuspelog pokušaja puča

Gulen, koji živi u dobrovoljnom izgnanstvu u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, negira optužbe turskih vlasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    18. avgust 2016 | 22:00

    Bas ce supersila poput usa slusati tursku, nek pusti niz vodu turke putibnu, svakako putin ima nerascicene racune sa sultanom erdoganom.Pamti Putin ubijenog pilota, a pamti i ruski narod. Kad tad, turska i erdogan ce platiti za svoje ucene, oni misle da mogu zezati ameriku, e moji vi unapred moje saucesce sta vam se sprema.Ziveo kurdistan

  • Dobi

    19. avgust 2016 | 00:26

    A sta ce Obami dokazi o Gulenu,da je cist on bi ga isporucio,kao kurva se dovija i ne zna kako da se opere.Erdogan ga samo testira a on pada na svaki poligraf.Obama je prava prostitutka,jadan bio jadan ostao kao i svaki crnac u Americi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA