"STAVITE SVINJSKE GLAVE NA OGRADU": Mađarski političar izneo monstruozan predlog za teranje migranata (FOTO)

Šoflin je ovu ideju izneo kao odgovor na konstataciju Endrjua Streljina, koji je osudio postavljanje onoga što se trenutno nalazi na kontroverznoj ogradi

  • 3

Mađarski političar Džordž Šoflin zgranuo je javnost predlogom da se na ogradu na mađarskoj granici postave svinjske glave koje bi migrante još efikasnije odvraćale od nje.

MAĐARSKA BRUTALNOST: Policija migrantima vezuje ruke pa ih TUČE PALICAMA, a onda ih vraća u Srbiju!

Ovu ideju, pripadnik Mađarskog građanskog saveza - Fides, inače najveće nacional-konzervativne političke stranke u Mađarskoj, izneo je kao odgovor na konstataciju novinara i aktiviste za ljudska prava Endrjua Streljina, koji je osudio postavljanje onoga što se trenutno nalazi na kontroverznoj ogradi.

U pitanju su zastrašujuće maske od šećerne repe, koje su se tamo pojavile prošle nedelje.

"Te izbeglice beže od rata i torture, vaše glave ih neće odvratiti", napisao je Endrju na svom Tviter nalogu.

Nakon Šoflinove opaske, njih dvojica su ušli u žustru raspravu, kojoj su se pridružili brojni korisnici Tvitera.

Streljin je istakao da je apsolutno neprihvatljivo da neko ko se nalazi na poziciji na kojoj je Šoflin iznosi takve predloge. (Šoflinova stranka je članica Evropskog parlamenta u kom je on predstavlja, a takođe je i član Komiteta za spoljne poslove ovog tela).

"Vaše reči su odvratne. Tako nešto bih očekivao od anonimnog neonaciste, koji "troluje" po internetu, ali ne i od poslanika. Ponašajte se u skladu sa svojom funkcijom", poručio je Streljin Šoflinu, koji mu je na to odgovorio da njegova retorika podseća na govor mržnje.

Ostali su njegove reči izvrnuli ruglu, napominjući da je sramota što ljudi poput njega predstavljaju Mađarsku.

U pokušaju da se suprotstavi najezdi migranata, Mađarska je prošle godine, na granici sa Srbijom, podigla ogradu sa bodljikavom žicom, koja je izazvala brojna negodovanja u javnosti.

(Telegraf.rs / Rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA