≫ 

NAPAD NA GEJ AKTIVISTU: Boban Stojanović pretučen u centru Beograda!

Stojanović je razgovarao telefonom kada je jedan od napadača počeo da dobacuje: "Evo ga peder!", da bi mu nakon toga zadao snažan udarac u predelu nadlaktice i nastavio da mu se unosi u lice

  • 15

Gej aktivista i organizator Parade ponosa Beograd Boban Stojanović napadnut je danas u 15.20 sati u centru Beograda, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

SRBI MASOVNO STUPAJU U GEJ BRAKOVE U AMERICI: Neki bi sve dali za ZELENI KARTON!

Kako je Tanjugu rečeno, policija je dobila prijavu i po njoj će postupati.

Stojanovića su na uglu ulica Carice Milice i Maršala Birjuzova, brutalno fizički napala dvojica nepoznatih napadača, saopštila je Parada ponosa.

- Stojanović je razgovarao telefonom kada je jedan od napadača počeo da dobacuje: "Evo ga peder!", da bi mu nakon toga zadao snažan udarac u predelu nadlaktice i nastavio da mu se unosi u lice, uz prozivanje Stojanovića na osnovu seksualne orijentacije - kaže se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Stojanović je uspeo da se odmakne od napadača koji su nastavili da ga, pred građanima koji su se tu zatekli, ponižavajućim tonom nazivaju "pederom".

Kao i posle svakog napada osećam se uplašeno i ljuto. Ovo nije prvi napad koji doživljavam i prvo što mi padne na pamet nakon toga je - moglo je i gore. To nije u redu. Siguran sam da sam ja danas samo jedan od nekoliko LGBT osoba koje su u Srbiji napadnute - rekao je Stojanović.

GEJ PARADA U BEOGRADU 18. SEPTEMBRA: Šetaće se od SLAVIJE do TRGA REPUBLIKE!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je, kako se navodi u saopštenju, rekao da je njegova obaveza da o tome govori, "dok će većina nas da ćuti".

- Navikli smo i prihvatili da živimo u svakodnevnom strahu, da ignorišemo nasilje koje nam se dešava, a da diskriminaciju doživljavamo kao sitnicu. Napadači koji su napali mene, mogli su da napadnu bilo koga drugog na bilo kom osnovu. Svi mi koji smo deo LGBT zajednice znamo da svaka fizička povreda prođe, ali da mržnja koju vidimo u očima onih koji nas maltretiraju i prebijaju, koji nas svakodnevno ponižavaju, ostaje dugo u sećanju i utiče da se osećamo nesigurno - rekao je Stojanović.

Povrede nisu bile ozbiljnije prirode, pa je Stojanović odbio lekarsku pomoć.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ultra

    22. avgust 2016 | 19:33

    Ah da, bliži se gej parada, pa je potrebno podići tenziju što je pre moguće. Molim građane da pripaze u busu i nekom od dotičnih slučajno ne nagaze kurje oko. Nemam nikakve sumnje d bi ovi to proglasili terorističkim napadom na paradu. Pa dobro šta je vama? Svkog dana ima desetine tuča u Beogradu i nikom ništa. Prebijeni, umlaćeni, razbijenih glava... sve je to nebitno. Ovog je neko udario po ruci i svi ste brže bolje poleteli da se o tome oglasite, pa je čak napravljena i nek konferencija za štampu. Izvinite, a kad će ostali građani imati ista prava kao ova družina? Po čemu su oni zaslužili da budu iznad bilo kojeg građanina ove zemlje?

  • Pera

    22. avgust 2016 | 18:35

    Svakog dana se u svetu izvrsi po nekoliko napada na homosexualce,samo se kod nas od toga pravi senzacija,snazno je udaren u nadlakticu,sad treba pitati sebe koje trajne posledice moze da ima covek,kad bude udaren u nadlakticu?

  • Avram

    22. avgust 2016 | 22:29

    Hahaha srecne ti rane junacino

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA