38 GODINA OTKAKO JE LUTKA NA NASLOVNOJ STRANI: Evo kako je tamo dospela

"Lutku sa naslovne strane" odbili su članovi Borinog bivšeg benda "Suncokret" jer se nije uklapala u njihov muzički stil. Tada ju je odbio i Balašević

  • 1

Legendarna pesma Bore Đorđevića "Lutka sa naslovne strane" bila je razlog zbog kog se on razišao sa članovima benda "Suncokreti" i "Rani mraz". U bendu "Rani mraz" je nastupao sa Đorđem Balaševićem. Nikome se nije sviđala, sada već antologijska pesma, pa je čuveni roker rešio da osnuje "Riblju čorbu".

BOMBA: Bora Čorba konačno otkrio ko je prava "Lutka s naslovne strane"! (VIDEO)

Nekada enormno popularni časopis "Nada" organizovao je druženja sa čitateljkama, u sklopu kojih je bilo dobrotvornih akcija, modnih revija i gostovanja poznatih ličnosti.

Na jednoj od takvih bili su Đorđe Balašević i Bora Đorđević, tadašnji članovi grupe "Rani mraz", i to je bio njihov poslednji zajednički nastup jer je Bora istog meseca izašao iz grupe.

Zanimljivo je da je Bora Đorđević tada najavio legendarnu pesmu "Lutka sa naslovne strane" kao novu pesmu sa socijalnom tematikom. Još zanimljivije je da je roker taj budući hit video kao singl "Ranog mraza", prenosi Yugopapir.

Juni 1978. Put u slavu na triciklu. “Rani mraz“ u punom sastavu: Biljana Krstić, Verica Todorović, Đorđe Balašević i Bora Đorđević. Foto: Wikipedia/minjasubota.com Juni 1978. Put u slavu na triciklu. “Rani mraz“ u punom sastavu: Biljana Krstić, Verica Todorović, Đorđe Balašević i Bora Đorđević. Foto: Wikipedia/minjasubota.com

INTERVJU, BILJANA NEVAJDA: Žena kojoj je Bora Čorba posvetio pesmu "Ostani đubre do kraja" (FOTO)

"Lutku sa naslovne strane" odbili su članovi Borinog bivšeg benda "Suncokret" jer se nije uklapala u njihov muzički stil. Tada ju je odbio i Balašević iz istih razloga.

SVE TITOVE PESME: Evo kako su to radili Čola, Balašević, Neda Ukraden, Brena i Miroslav... (VIDEO)

Bora je odlučio da osnuje "Riblju čorbu".

Sve ostalo je istorija. I to kakva!

(T. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA