IZETBEGOVIĆ POKREĆE SPOR IZMEĐU BiH I RS: Predsednik SDA želi da odloži referendum o Danu Srpske

Bakir Izetbegović želi da preko Ustavnog suda BIH odloži održavanje referenduma o Danu Srpske

  • 30

Predsednik SDA Bakir Izetbegović najavio je da će danas uputiti zahtev Ustavnom sudu BiH za rešavanje spora između BiH i Srpske, kojim će tražiti i donošenje privremene mere za stavljanje na čekanje odluke Narodne skupštine Republike Srpske o održavanju referenduma o Danu Srpske, odnosno zabranu njegovog održavanja.

Dodik: Rešena sva tri sporna pitanja

Izetbegović, koji je i predsedavajući Predsedništva BiH, objasnio je da će Ustavnom sudu uputiti zahtev za rešavanje spora između nivoa BiH i Republike Srpske u vezi sa odlukom Narodne skupštine Republike Srpske, za koju je rekao da dovodi u pitanje odluku Ustavnog suda BiH koja je konačna i obavezujuća i koja se zbog toga ne može dovoditi u pitanje.

- Svi u ovoj zemlji treba da poštuju njen ustav, vladavinu prava i institucije, a ovo što se ovih dana radi u Republici Srpskoj je protiv toga -  rekao je Izetbegović na konferenciji za novinare u Sarajevu gde se sastao sa predsednicima SBB Fahrudinom Radončićem i HDZ BiH Draganom Čovićem.

STEFANOVIĆ: Izetbegovićeva izjava je skandalozna, pogazio je Ustav BiH i Srbije!

Lider SBB Fahrudin Radončić rekao je da se odluke Ustavnog suda moraju poštovati, ističući da je stav SBB i bošnjačkog političkog korpusa da je reč o antidejtonskoj aktivnosti.

On je izrazio očekivanje da će legalnim i političkim sredstvima biti pronađen izlaz iz ove situacije, tako da to ne utiče na perspektivu, stabilnost i bezbednost BiH na njenom evropskom putu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    23. avgust 2016 | 16:49

    Bakire gledaj svoja posla....ti,tvoj babo prije tebe i vama slicni i jeste uzrok raspada kvazidrzave Bosne....dok i jedan Srbin dise slavice se 9.januar dan Republike Srpske...ajd vozdrica...

  • Jugoplastik

    24. avgust 2016 | 08:06

    Krsenje dejtonskog sporazuma može samo da naskodi rs a ne federaci jer referendum nicemu dobrom ne vodi. Presednik Nikolic je lijepo upozorio rs pratite sta sile misle o tome dao je dobro upozorenje rs jer krsenje dejtonskog sporazuma može dovesti do velikih problema naprimer ako rs ostvari referendum onda mogu iz federacije da naprave i oni referendum o ukidanju federacije i rs a posto su hrvati i muslimani brojni pobjedice i sta je tu rs uradila skocila sama sebi u stomak jer je prva prekrsila dejtonski sporazum a EU i Amercici to ide u prilog da nema ni federacije ni rs

  • Teslina naslednica

    23. avgust 2016 | 17:54

    U cemu je problem komsije, zar niste ne tako davno tvrdili da imate pravo na referendum za izlazak iz Jugoslavije? Da niste mozda otkupili ekskluzivno pravo na referendume pa samo vi smete isti da raspisete? Valjda svi imamo ista prava? Iz Srbije podrska za R.S.!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA