Taksista Dragan je pre dva dana UPUCAN, a danas OSUĐEN NA 4 GODINE ZATVORA!

Stepanović je osuđen jer je 21. avgusta 2014. godine Sarića ubio na mah, budući da je bez svoje krivice bio doveden u jaku razdraženost Sarićevim napadom, nakon svađe oko taksi računa koji je pokojni trebalo da plati za drugaricu

  • 6

Taksista "Naksis taksija" Dragan Stepanović (59), koji je pre dva dana ranjen u pucnjavi u naselju Braća Jerković, pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora, jer je u avgustu 2014. godine ubio Željka Sarića na Dorćolu nakon svađe oko taksi računa.

RANJEN TAKSISTA U JERKOVIĆU: Pucnjava na okretnici autobusa 26!

Apelacioni sud je potvrdio presudu kojom je Strepanović zimus osuđen zbog krivičnog dela "ubistvo na mah" i nedozvoljenog nošenja oružja, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Stepanović je osuđen jer je 21. avgusta 2014. godine Sarića ubio na mah, budući da je, kako se navodi u presudi, bez svoje krivice bio doveden u jaku razdraženost Sarićevim napadom, nakon svađe oko taksi računa koji je pokojni trebalo da plati za drugaricu.

Sarićeva drugarica je došla do kafića "Popara" na Dorćolu i pozvala ga da izađe i plati taksi račun za njenu vožnju, nakon čega je došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između taksiste i Sarića.

Foto: Flickr/Geoffrey Fairchild Foto: Flickr/Geoffrey Fairchild

Sarić je, kako se navodi u presudi, prišao taksiju dok je Stepanović sedeo na vozačkom mestu i više puta ga udario u glavu nanevši mu laku telesnu povredu, a zatim je pokušao da ga izvuče iz vozila, dok je Stepanović stiskao taster za pomoć taksi udruženju.

Nakon toga, Sarić je sa suvozačke strane udario rukom u taksi tablu tog vozila koja je odletela nedaleko od vozila i vratio se do vozačeve strane vozila, kada je Stepanović uzeo revolver, "koji je pomenutog dana neovlašćeno nosio, za čije držanje je imao odobrenje nadležnog organa", izašao iz vozila i ispalio dva projektila.

Jedan hitac je pogodio zadnja leva vrata vozila, a drugi Sarića u predelu grudi nanevši mu prostrelnu ranu grudnog koša, usled čega je preminuo na licu mesta.

Stepanović je, kako su javili mediji, pre dva dana upucan u obe noge u naselju Braće Jerković, nakon čega je hospitalizovan.

Na njega je iz pištolja pucao za sada nepoznati napadač, naveli su mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana

    25. avgust 2016 | 14:00

    To je samoodbrana, da taksista nije pucao, verocatno bi on bio ubijen. Sta su radili advokati !

  • Ljiljana

    25. avgust 2016 | 13:58

    To je samoodbana, da taksista nije pucao , verovatno bi bio ubijen.

  • Jeretik

    25. avgust 2016 | 14:52

    Taksista je ranjen " rikosetom " jednog od dva metka koje je ispalio 2014 ,osveta , zvuci logicno .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA