≫ 

"KO TO TAMO PEVA" POSLE 36 GODINA: U pauzi između snimanja JEDNE NOĆI smo zaradili CEO filmski HONORAR (FOTO) (VIDEO)

Kostići su sa nama podelili i informaciju da je snimanje prekinuto zbog Titove smrti i da je iz filma isečeno 15 minuta

  • 0

Svi koji su gledali film "Ko to tamo peva" pamte Miodraga i Nenada Kostića i njihovu pesmu "Za Beograd". U KC "Grad" večeras smo razgovarali s njima o svim detaljima sa snimanja filma, od čega je prošlo 36 godina. Otkrili su nam koliki su bili honorari glumcima i kako su baš oni izabrani za uloge.

ZA BEOGRAD: Nekad glumac u "Ko to tamo peva" sad vozi gradski autobus! (FOTO) (VIDEO)

- U to vreme bio sam na vojnoj vežbi i jedanaestog dana pevali smo da obeležimo kraj - počeo je Miodrag Kostić Mića priču za Telegraf i nastavio:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Pored mene bili su Staniša i Beba Stošić i Usnija Redžepova. Nastupao sam prvi i posle treće otpevane pesme kleknuo sam i predao mikrofon Usniji Redžepovoj. Tada me je primetio Šijan i rekao da sam ja idealan za lik. A ja sam odabrao svog sinovca.

Balet "Ko to tamo peva" u čast glumačke legende Dragana Nikolića! (VIDEO)

Nenadov jedini uslov bio je da mu se ne krati kosa jer nije želeo da bude ćelav, iako je scenario tako nalagao.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Čak je i Neda Arnerić bila protiv toga da se šišam, stalno mi je kovrdžala loknice. Svuda me je vodila u šetnje. Svi su bili dobri prema meni. Recimo, Pavle Vuisić bio mi je kao otac, učio me je da igram šah. Berček me je vodio na sladoled, sa Gagom Nikolićem igrao sam karate. Bila je to ekipa vrsnih glumaca - rekao je Nenad.

ZNATE LI ŠTA SE DESILO SA AUTOBUSOM IZ "KO TO TAMO PEVA"? Neverovatna sudbina ovog vozila će vas iznenaditi! (VIDEO)

Nenadov stric Mića kaže da je jedno vreme bio ljut na, kako kaže, glumčinu Batu Stojkovića zbog toga što je udario šamar na snimanju njegovom sinovcu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Nisam znao da je Boža Nikolić namignuo Bati da mi ne vidimo i dao mu znak da ga ošamari. Smatrali su da je tako zanimljivije i dinamičnije. Nenad se naljutio i pobegao iz autobusa - prisetio se Mića i dodao da mu je oprostio jer se kasnije shvatio da je to bilo zbog dinamike scenarija.

KO TO TAMO PEVA: Možda znate ceo film napamet, ali ovo ĆETE ČUTI PRVI PUT!

Kad su u pitanju honorari koje su glumci dobili za film, Mića je, prvi put posle 36 godina, javno progovorio o toj temi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Moj honorar bio je dva miliona dinara, a Nenadov duplo manji. Štimac četiri miliona, Neda i Dragan Nikolić imali su po sedam, a najviše je dobio Paja Vuisić, čak 12 miliona dinara - rekao je Mića i prisetio se kako je jedne večeri na nagovor Bože Nikolića počeo da svira:

I TATA BI SINE: Pogledajte kako legendarna scena iz filma "Ko to tamo peva" izgleda KAO TETOVAŽA (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Boža mi je iz šale stavio novac u harmoniku, a zatim su se priključili i ostali i ja sam u tri ujutru zaradio milion dinara. Ujutru niko od glumaca ni iz ekipe nije imao ni za kafu.

"THE PAPER OF OTHERS": Multimedijalna izložba AUTORA IZ NEMAČKE o reciklaži papira i Romima u Srbiji (FOTO)

Nenad je kroz smeh ispričao kako je izgledalo kada je Taško Načić trčao za autobusom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- On je toliko trčao po nasipu na Tamišu, čini mi se, blizu 10 kilometara, da nije mogao da nastavi snimanje. Gaga Nikolić ga je sve vreme iz autobusa zezao i dobacivao mu, svi smo se smejali. Bio je toliko umoran da nije mogao da nastavi da snima - kroz smeh je saopštio Neša.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Projekat je podržala ambasada Švajcarske, a sinoćnjem događaju u KC Grad prisustvovao je i švajcarski ambasador. Moderator večeri bio je novinar Ivan Vasić, koji se dotakao pitanja Roma i njihove marginalizacije u društvu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Žao mi je diskriminacije bilo koga. Nisam imao problema u životu, ali znam da mnogi jesu. Kad se prisetim, iako mi je teško da o tome govorim, sećam se da me je prvi dan u srednjoj školi meni nepoznat skinheds udario glavom i razbio mi nos - izjavio je potreseni Mića.

Miodrag i Nenad Kostić gostovali su u okviru projekta The Paoer of others, koji su organizovali Daniela Gug i Aleks Ferate. Projekat se bavi marginalizacijom društva, položajem Roma, gde se posebna pažnja poklanja obrazovanim i uspešnim Romima, ali i onima koji skupljaju sekundarne sirovine.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kostići su sa nama podelili i informaciju da je snimanje prekinuto zbog Titove smrti i da je iz filma isečeno 15 minuta.

Pogledajte i koju su anegdotu sa snimanja ispričali:

(Tanja Milanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA